Ana SayfaHaberlerAtatürkçü Düşünce Derneği: Gerekirse İstiklal Mahkemeleri yeniden kurulur

Atatürkçü Düşünce Derneği: Gerekirse İstiklal Mahkemeleri yeniden kurulur

Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un “Devletin bugünkü tanımı laiklik olsa da, devletin ideolojisi İslam’dır” şeklindeki sözlerini protesto ederken “Gerekirse bugün 102. Yılını dolduran İstiklal Mahkemeleri’ni tekrar kurmaktan çekinmeden demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyacağız” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şube Başkanı Taeylan Bingöl, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un 24 Haziran Cuma günü Kocaeli Valiliği’nde yapılan plaket töreninde yaptığı konuşmada Cumhuriyete karşı suç işlediğini ve bu arada İslam dinini küçümsediğini söyledi.

Bingöl bu konudaki görüşlerini 29 Haziran’da ADD üyeleriyle birlikte vali hakkında suç duyurusunda bulunurken dile getirdi.

Bingöl, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin savunma refleksi Atatürkçü Düşünce Dernekleri; 32 yıldır Cumhuriyet devrimlerini tersine çevirmek isteyen vatan hainleri, dinci yapılar, tarikat ve cemaatler ile korkusuzca mücadele ediyor. Bu uğurda başta kurucu liderimiz, 1961 Anayasasının mimarı Prof. Dr. Muammer AKSOY olmak üzere sayısız şehitler verdik. Günümüzde yine aynı yapılar tarafından tehdit edilip hedef gösterilsek de, Kemalist İdeolojimizden taviz vermeyeceğiz. Cumhuriyetimizi kuran o aydınlık ideoloji ışığında, Cumhuriyetimizi ve temel ilkelerini savunmaya devam edeceğiz. Gerekirse bugün 102. Yılını dolduran İstiklal Mahkemeleri’ni tekrar kurmaktan çekinmeden demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyacağız. Bu şehirde kimse ses çıkarmasa da Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi ve vatansever Mustafa Kemal’in askerleri görevinin başındadır. Suça göz yummayacağız.”

- Advertisment -