Ana SayfaHaberlerAtatürk’e ‘zalim ve kâfir’ diyen Demirkan’a tepti yağdı

Atatürk’e ‘zalim ve kâfir’ diyen Demirkan’a tepti yağdı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Ayasofya Camii'ndeki programda Atatürk'e ‘zalim ve kâfir' diyen Mustafa Demirkan ülke gündemine oturdu. Demirkan’a çeşitli çevrelerden tepki gösterildi.

Geçtiğimiz Cuma günü (28 Mayıs) Ayasofya Camii’ndeki ‘Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık’ projesi kapsamında hafızlık elde eden 136 öğrenci için icazet töreni düzenlendi. Resim

Programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın torunu Ömer Tayyip ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un oğlu Ömer Asım da hafızlık icazeti alanlar arasında yer aldı.

Resim
Bilal Erdoğan ve oğlu Ömer Tayyip.

Resim
Mustafa Şentop ve oğlu Ömer Asım
Resim
Hafızlık icazeti alan isimlerden birisi de AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Betül Sayan Kaya’nın yeğeni Ahmet Yusuf Sayan’dı.

Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski imamı Mustafa Demirkan’ın icazet töreninde yaptığı konuşmada Ayasofya’nın müzeye çevrildiğini hatırlatması ve bunu yapanlardan “Zalim ve kâfir” diye bahsetmesi gündem oldu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç’ın kayınpederi olduğu ortaya çıkan Demirkan’ın aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi Rize’nin Güneysu ilçesinden olduğu öğrenildi.

Mustafa Demirkan Hoca'ya destek yağıyor

Demirkan’ın bu sözlerinin ardından, farklı kesimlerden açıklamalar geldi.

Kılıçdaroğlu: “Kimlerin damarlarından ne aktığını çok iyi biliriz”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul’un fethinin yıl dönümünü kutladığı paylaşımında, “Onlardan daha zalim, daha kâfir kim olabilir” diyerek Demirkan’ın açıklamalarına atıfta bulundu. Kılıçdaroğlu, “Kimlerin damarlarında kâfir ve zalim kanı akar, vatansever Sütçü İmam’dan beri çok iyi biliriz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Atatürk, milletimizin ortak ve yüksek değeridir”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“İstanbul’umuzu ve ülkemizi tehdit eden düşmana karşı ‘geldikleri gibi giderler’ diyen İstiklal Savaşı’mızın Başkomutanı, devletimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletimizin ortak ve yüksek değeridir.

“Atatürk ve silah arkadaşlarının düşmana karşı verdiği soylu mücadeleyle ülkemiz ve milletimiz ile ezanımız, camilerimiz ve mescidlerimiz de düşman tehdidinden kurtulmuştur. Rahmet ve şükranla anıyoruz.”

Genç imam hatipliler: “Atatürk herkesin saygı duyması gereken bir şahsiyettir”

Yazılı bir açıklama yapan Genç İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Muhammet Samet Akkaya, “Müslümanlar, saygı ve hoşgörü değerlerini yaşamak, yaşatmak ve yaşatmaya çalışmak ile yükümlüdür. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucusu ve bir değeri olduğu gibi herkesin de saygı duyması gereken bir şahsiyettir. Biz, kendisine taş atılırken bile beddua değil dua ile karşılık veren bir Peygamberin ümmetiyken Müslümanlar olarak söylediklerimize dikkat etmeli ve dikkat etmeyi tavsiye etmeliyiz” dedi.

İnce’den Demirkan hakkında şikâyet dilekçesi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise Mustafa Demirkan hakkında şikâyet dilekçesi verdi.

“Haddini bil Mustafa Demirkan” notuyla açıklama yapan İnce, “Yüzyıllarca bu toprakları yurt edinmiş milletimizin bağımsızlığını, onurunu ve inancını yedi düvele karşı savunan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘zalim ve kafir’ diyen hadsiz hesabını verecek. Memleket Partisi olarak bu hadsize dava açacağız!” ifadelerini kullandı.

AK Partili Çamlı’dan destek açıklaması

AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ise Demirkan’a sahip çıktı.

Çamlı, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Kostantıniyye Fatihi Ayasofya’yı Cami olarak vakfetmiş. Vakfiye açık. Kapatılmış. Sonra vakfiyeye uygun olarak tekrar Camiye çevrilmiş. Emekli bir hoca da kıyamete kadar kimse bozmasın diye ayetle dua etmiş. Şimdi de o hocaya hakaret ediliyor. Yazık. Ne olacak bu haliniz…”

- Advertisment -