Ana SayfaHaberler“Atatürk’ün vücut ölçüleri ile yapılmış yapay zekâ canlandırması” denen fotoğraflar, Hulusi Akar’ın...

“Atatürk’ün vücut ölçüleri ile yapılmış yapay zekâ canlandırması” denen fotoğraflar, Hulusi Akar’ın fotoğraflarına yapılmış montaj çıktı

“Reddit adlı sosyal medya platformunda bir kullanıcının Atatürk’ün vücut ölçüleri ile yapılmış yapay zekâ canlandırması” diye sunulduktan sonra sosyal medyada büyük ilgi gören görseller, Hulusi Akar’ın gövdesine Atatürk’ün gençleştirilmiş görüntüsünün montajlanmasından ibaret.

Bir kullanıcı, “Reddit” adlı sosyal medya platformunda “Atatürk bugün yaşasaydı…” açıklamasıyla, yapay zekâ tarafından Atatürk’ün vücut ölçüleri esas alınarak yapılmış bir canlandırma olduğunu iddia ettiği bir fotoğraf paylaştı.

Reddit’te yapılan paylaşıma binlerce beğeni ve yorum geldi, ardından diğer sosyal medya platformlarında paylaşıldı, binlerce kişi beğendi, duygusal yorumlar yapıldı.

“Sosyal medyada bir kullanıcı, yapay zekâ kullanarak Atatürk’ü(n) günümüz askeri üniformasıyla fotoğrafını paylaştı.”

“Bir Reddit kullanıcısı, yapay zekâ kullanarak Atatürk’ü(n) günümüz askeri üniformasıyla fotoğrafını paylaştı.”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal #Atatürk‘ün portresi, yapay zekâ teknolojisiyle günümüz kıyafetlerine uyarlanarak yeniden çizilmiş.  Muhteşem olmuş! Çalışmayı yapanları tebrik ediyor; #Ata‘mızı sevgi, saygı ve özlemle anıyorum.”

https://twitter.com/recepgurkan/status/1578694553556910083?s=20&t=mMhVNPSmuZis-xjjgXdzqQ

Datça Belediyesi: “Güne iki güzellik birden bırakalım: bir Reddit kullanıcısı tarafından yapay zekâ ile günümüze uyarlanmış Atatürk…”

Bornova Belediyesi: “Bir Reddit kullanıcısı tarafından yapay zekâ ile günümüze uyarlanmış Atatürk…”

Fotoğraflara gelen yorumlardan bazıları:

Yapay zekâ canlandırması değil, Hulusi Akar’ın fotoğrafına yapılmış montaj

Ancak Türkiye’nin konuştuğu bu fotoğraflar Atatürk’ün yapay zekâ ile yapılmış bir canlandırması değil, Hulusi Akar’ın fotoğraflarına Atatürk’ün kafasının montajlanmasından ibaret.

Yapay zekânın yaptığı iddia edilen Atatürk’ün asker üniformalı fotoğrafı:

Orijinal fotoğraf:

Yapay zekânın yaptığı iddia edilen diğer fotoğraf:

Orijinali:

- Advertisment -