Ana SayfaHaberlerAtina, adaların silahsızlandırılmayacağını belirtti

Atina, adaların silahsızlandırılmayacağını belirtti

Dün (10 Şubat) TRT’ye yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın silahlandırdığı Ege adalarını yeniden silahsızlandırması gerektiğini, bu yapılmazsa adaların egemenliğinin tartışılır hale geleceğini belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na cevap geldi.

Yunan Kathimerini gazetesinin aktardığına göre Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannou, “Türk yetkililerin Ege adalarının statüsüyle ilgili yeniden gündeme getirdiği suçlamalarını tamamıyla reddediyoruz” dedi.

Papaioannou, “Bu suçlamalar uluslararası hukukun temel prensiplerine uymamakla birlikte basit mantığa da uymuyor. Yunanistan bu konudaki duruşunu defalarca açık bir şekilde dile getirdi” açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu, TRT’ye yaptığı açıklamada Türkiye’nin, Yunanistan’ın Ege’de silahsızlandırılmış adaların statüsünü ihlal ettiği için Birleşmiş Milletler’e (BM) iki mektup gönderdiğini belirtmiş, bu işin takipçisi olacaklarını vurgulamıştı. Bu adaların Lozan ve Paris Barış Anlaşmalarıyla Yunanistan’a silahsızlandırılma şartıyla verildiğini hatırlatan Çavuşoğlu, Atina’nın 1960’lı yıllardan itibaren bunu ihlal etmeye başladığını söylemişti.

- Advertisment -