Ana SayfaHaberlerDünyaAtina da kara teslim: Karayolunu işleten şirket yolda mahsur kalan sürücülere 2...

Atina da kara teslim: Karayolunu işleten şirket yolda mahsur kalan sürücülere 2 bin euro tazminat ödeyecek

Kathimerini gazetesine göre Başbakan Miçotakis, kar yağışının felç ettiği Atina çevreyolunu işleten şirketle görüşerek yolda mahsur kalan her bir araca 2 bin euro tazminat ödenmesini sağladı.

Çevreyolunu işleten özel şirket Attiki Odos SA’nın bugün yaptığı duyuruya göre bu talep kabul edildi. Araç başına 2 bin euro ödeme yapılacak.

Resmi kar tatili ilan edilen Yunanistan’da süpermarketler, eczaneler ve benzin istasyonları dışındaki tüm hizmetler durduruldu.

Başkent Atina ve ülkenin orta kesimlerindeki karayollarında yüzlerce sürücü, arabalarında 20 saatten fazla mahsur kaldıklarını sosyal medyada videolarla paylaştı.

Videolarda, çocuklu ebeveynler de dahil olmak üzere düzinelerce insanın, arabalarını ve kamyonlarını yol kenarına bırakarak yoğun kar yağışı altında yürüyerek ilerlediği görüldü.

Yunanistan’ı teslim alan son yılların en yoğun kar yağışı sonrası ülkede kurtarma ekiplerine katılan ordu güçleri, Atina çevresinde araçlarında mahsur kalan binlerce kişiyi tahliye etmek için gece boyunca çalıştı.

Hükümet, salı sabahı 3 bin 500’den fazla kişinin tahliye edildiğini, birçok kişinin ise arabalarını yaya olarak terk ettiğini, yaklaşık bin 200 aracın Atina çevre yolunda kaldığını açıkladı.

“Çok zor bir gece geçirdik” diyen hükümet yetkilileri çevre yolunda “insanüstü” tahliye çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Yol kurtarma ekipleri ve askerler araçlarında 10 saatten fazla mahsur kalan sürücülere yiyecek, su ve battaniye dağıttı.

- Advertisment -