Ana SayfaHaberlerAvrupa Birliği, RT ve Sputnik’in yayınlarını durduruyor: “Kremlin’in medya makinesini AB’de yasaklayacağız”

Avrupa Birliği, RT ve Sputnik’in yayınlarını durduruyor: “Kremlin’in medya makinesini AB’de yasaklayacağız”

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’ya yeni yaptırımları açıkladı: “Rusya’ya ait, Rus tescilli veya Rus kontrolündeki uçaklar için AB hava sahasını kapatıyoruz. Kremlin’in medya makinesini AB’de yasaklayacağız. Devlete ait Russia Today ve Sputnik ve yan kuruluşları, artık Putin’in savaşını haklı çıkarmak için yalanlarını yayamayacaklar.” Ursula von der Leyen ayrıca AB'nin tarihinde ilk kez, "saldırı altındaki bir ülkeye silah ve diğer teçhizatın satın alınmasını ve teslimatını finanse edeceğini" söyledi.

Ursula von der Leyen’in açıklamaları şöyle:

“İlk olarak, Rusya’ya ait, Rus tescilli veya Rus kontrolündeki uçaklar için AB hava sahasını kapatıyoruz. AB topraklarına inemeyecek, havalanamayacak veya üzerinde uçamayacaklar. Oligarkların özel jetleri dahil.

İkincisi, Kremlin’in medya makinesini AB’de yasaklayacağız.

Devlete ait Russia Today ve Sputnik ve yan kuruluşları, artık Putin’in savaşını haklı çıkarmak için yalanlarını yayamayacaklar.

Avrupa’da zehirli ve zararlı dezenformasyonlarını yasaklamak için araçlar geliştiriyoruz.

Üçüncüsü, bu savaştaki diğer saldırgan olan Lukaşenko rejimini yeni bir yaptırım paketiyle en önemli sektörlerini vurarak hedef alacağız.

Tüm bu önlemler dün sunulan güçlü paketin üzerine geliyor. Uluslararası ortaklarımız tarafından kabul edildi.”

Ursula von der Leyen AB’nin tarihinde ilk kez, “saldırı altındaki bir ülkeye silah ve diğer teçhizatın satın alınmasını ve teslimatını finanse edeceğini” söyledi.

- Advertisment -