Ana SayfaHaberler“Avrupa Birliği'nin Kavala'yla, Demirtaş'la, şununla, bununla ilgili aldığı kararları tanımıyoruz”

“Avrupa Birliği’nin Kavala’yla, Demirtaş’la, şununla, bununla ilgili aldığı kararları tanımıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Osman Kavala dosyası için aldığı ihlal prosedürü kararını tanımadığını söyledi: “Bizim indimizde bunlar yok hükmündedir. İster anlasınlar ister anlamasınlar. Bizim yargımızın vermiş olduğu kararın üzerinde biz, Avrupa Birliği kararı tanımıyoruz. Ne biliyorlarsa onu yapsınlar.”

Erdoğan, Katar dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bir gazeteci cumhurbaşkanına, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Osman Kavala hakkındaki uygulanmayan AİHM kararı nedeniyle ihlal prosedürü başlattığını, benzer bir uygulamanın Selahattin Demirtaş için de söz konusu olabileceğini hatırlattı ve yorumunu sordu. Erdoğan soruya şöyle cevap verdi:

“Buna yorum yapmaya gerek yok ki. Biz, Avrupa Birliği’nin Kavala’yla, Demirtaş’la, şununla, bununla ilgili aldığı kararları tanımıyoruz. Olay bu kadar basit. ‘Yok’ farz ediyoruz. Bizim indimizde bunlar yok hükmündedir. Bunları kaç kez açıkladık. İster anlasınlar ister anlamasınlar. Bizim yargımızın vermiş olduğu kararın üzerinde biz, Avrupa Birliği kararı tanımıyoruz. Ne biliyorlarsa onu yapsınlar.”

- Advertisment -