Ana SayfaHaberlerDünya“Avrupalı müttefiklerimizle yatlarınızı, özel jetlerinizi ve lüks konutlarınızı bulup el koyacağız”

“Avrupalı müttefiklerimizle yatlarınızı, özel jetlerinizi ve lüks konutlarınızı bulup el koyacağız”

ABD Başkanı Joen Biden, Kongre’de yıllık Ulusun Durumu konuşmasını yaptı. Konuşmasının önemli bir bölümünü Ukrayna’ya ayıran Biden, salonda olan Ukrayna’nın ABD Büyükelçisi’ni alkışlattı, First Lady Jill Biden yanında oturan Büyükelçi’ye sarıldı. Biden, Putin ve Rus oligarklara da seslendi: ““Avrupalı müttefiklerimizle yatlarınızı, özel jetlerinizi ve lüks konutlarınızı bulup el koyacağız. Haksız kazançlarınız için geliyoruz.”

Biden’ın konuşmasında Ukrayna mesajları büyük yer tuttu:

“Altı gün önce Putin, özgür dünyanın temelini sarsmaya çalıştı. Ukrayna’ya girecek ve dünya öylece boyun eğecek sandı. Ama hiç ummadığı sert bir duvarla karşılaştı: Ukrayna halkıyla.”

“Avrupa’ya Ukrayna’da savaşmaları için askerlerimizi yollamayacağız. Ama Putin batıya ilerlemeye karar verirse, Polonya, Romanya, Estonya, Litvanya, Letonya dahil NATO’nun her karış toprağını tüm gücümüzle savunacağız” diyen Biden, ABD hava sahasının bütün Rus uçaklarına kapatıldığını, yaptırımlar nedeniyle şimdiden Ruble’nin %30 değer kaybettiğini vurguladı.

Yaptırımlardan dünya ekonomisinin etkilenmemesi için toplam 60 milyon varilin petrol rezervlerinden çıkarılması çalışmalarının yürütüldüğünü söyleyen Biden, ABD’nin 30 milyon varil petrol çıkaracağını da açıkladı.

- Advertisment -