Ana SayfaHaberlerDünya“Avrupalılar olarak 3000 yıl boyunca özür dilememiz gerekir. Suçlamayın, iletişim kurun, angaje...

“Avrupalılar olarak 3000 yıl boyunca özür dilememiz gerekir. Suçlamayın, iletişim kurun, angaje olun”

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Katar’a yönelik eleştirilere yanıt verdi: “Günde 3 saat bira içmezseniz ölmezsiniz. Avrupalılar olarak son 3.000 yılda yaptıklarımıza baktığımız zaman artık başkalarına ahlak dersi vermek yerine önümüzdeki 3.000 yıl boyunca özür dilememiz gerekiyor. Ne yapmak istiyorsunuz? Evinizde oturup Müslüman ve Arapların eşcinsellere ne kadar kötü davrandığı konusunda ağlamak ve sızlanmak mı istiyorsunuz? Suçlamayın, iletişim kurun, angaje olun.” Infantino, Katar’daki göçmen işçilerin çalışma koşullarını eleştirenlere de yanıt verdi: “Katarlılar, göçmen işçilerin çalışmasına izin veriyor, Avrupalılar sınırlarını açmıyor.”

Katar’da düzenlenen Dünya Kupası gündem olmaya devam ediyor. Katar, maçlar başlamadan üç gün önce ani bir kararla stadyumlardaki alkol satışını yasakladığını duyurmuştu. FIFA Başkanı Gianni Infantino, düzenlediği basın toplantısında bu kararın ortak bir şekilde alındığını söyledi ve Katar’ı eleştiren Batılıların samimi olmadığını belirtti: “Günde üç saat bira içmezseniz ölmezsiniz. Avrupalılar olarak son 3000 yılda yaptıklarımıza baktığımız zaman, artık başkalarına ahlak dersi vermek yerine önümüzdeki 3000 yıl boyunca özür dilememiz gerekiyor.”

Infantino ayrıca Katar’daki göçmen işçilerin ve LGBTİ’lerin durumuna ilişkin eleştirilere de yanıt verdi: “Katarlılar en azından göçmen işçilerin çalışmasına izin veriyor; Avrupalılar sınırlarını açmıyor. Ne yapmak istiyorsunuz? Evinizde oturup Müslüman ve Arapların eşcinsellere ne kadar kötü davrandığı konusunda ağlamak ve sızlanmak mı istiyorsunuz? Suçlamayın, iletişim kurun, angaje olun Ne yapmak istiyorsunuz? Bu tür kısıtlayıcı yasalar Avrupa’da da yakın zamana kadar vardı, her şey zamanla gelişiyor.” 

İtalyan asıllı Infantino’nun basın toplantısına “Bugün kendimi Katarlı, gay, göçmen işçi, Afrikalı ve tabii ki kadın ve İtalyan hissediyorum” sözleriyle başlaması ise dikkat çekti. 

- Advertisment -