Ana SayfaHaberlerGündemAvukat Jiyan Tosun’un Taksim’deki patlamanın faili olduğu yalanını yayan Zafer Partisi yöneticisi:...

Avukat Jiyan Tosun’un Taksim’deki patlamanın faili olduğu yalanını yayan Zafer Partisi yöneticisi: Ben de tehdit ediliyorum, edilmezsem özür dilerim

Zafer Partisi yöneticisi Adem Taşkaya, Taksim’deki patlamanın ardından, Twitter hesabından “Taksim’deki hain saldırıyı yapan kişi Jiyan Tosun adında PKK’lı bir avukat” mesajını paylaşmıştı. Taşkaya bir süre sonra mesajını sildi, fakat mesaj zaten çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşılmıştı. Ardından Tosun’a sosyal medyadan ölüm tehditleri gelmeye başladı.

Halk TV muhabiri Seyhan Avşar, Taşkaya’ya telefonla ulaşarak yaptığı işi ve ‘duygularını’ sordu. Seyhan Avşar görüşmeyi şöyle anlattı:

“Telegram’dan aldım”

Avukat Tosun’u hedef gösteren Adem Taşkaya’ya telefonla ulaştık. Taşkaya, “Avukatın bilgilerini Telegram gruplarında görüp, alıp paylaştım. Bant yüklenmesi olmadığı için 10-15 dakika paylaşamadım. Paylaştıktan 3 dakika sonra ise sildim. Bir manipülasyon olmasın diye sildim. Avukat kendisine göre haklı olabilir. Çok da haklı. Paylaşımımda resim doğruydu. Bilgiler yanlıştı. Hukuki olarak sorumluluğumu yerine getireceğim” dedi.

“Bir insan ölümle tehdit ediliyor. Özür dileyip hatanızı düzeltmeyi düşünmüyor musunuz?” diye sorduğumuz Taşkaya, “Bana yönelik saldırılar geçsin ben de yazarım. Sadece kendilerine yönelik bir saldırı yok. Ben de aynı durumdayım” ifadelerini kullandı.

Taşkaya, bugün öğle saatlerinde attığı tweet’te de şöyle dedi:

“Dün akşam olayın sıcaklığıyla saldırgana ait paylaşmış olduğum zanlının resmi doğru, bilgileri yanlışmış. Bu sebeple mağduriyet oluşmaması için paylaşımı 3 dk sonra kaldırdım. Konu hukukidir. Devlete vereceğim hesabı size vermem. Zihniyet olarak aynısınız. Kamuoyuna Saygılarımla.”

- Advertisment -