Ana SayfaHaberlerAvusturyalı doktor, aşı karşıtlarının tehditlerine dayanamadı ve intihar etti

Avusturyalı doktor, aşı karşıtlarının tehditlerine dayanamadı ve intihar etti

7 aydır aşı karşıtlarından ölüm tehdidi alan Dr. Lisa-Maria Kellermayr, önce güvenlik önlemlerini arttırmak için 100.000 dolar harcadı, sonra ofisini kapatmak zorunda kaldı. Dr. Kellermayr, kendisine yönelik tehditlere psikolojik olarak dayanamadı ve 29 Temmuz’da intihar etti. Avusturyalılar aşı karşıtlarının tehditlerine ve sanal zorbalığına karşı önlem alınması için sokağa çıktı.

Kuzey Avusturya’da özel bir muayane sahibi olan aile hekimi Dr. Kellermayr, sosyal medya aracılığıyla COVİD önlemlerini, maske ve aşı zorunluğunu savunan ve pandemi önlemlerini protesto eden göstericileri eleştiren bir tıp doktoruydu. Kellermayr’ın paylaştığı içerikler Telegram’da örgütlenen aşı karşıtlarının dikkatini çekti ve kadın doktora yönelik ölüm tehditleri yayınlanmaya, doktorun muayenesinin açık adresi paylaşılmaya başlandı.

Kellerymayr, durumu siyasetçilere ve polis haber verdi, fakat aynı kişilerden tehdit almaya devam etmesi üzerine 100.000 dolarlık bir harcama yaparak muayenesindeki güvenlik önlemlerini arttırdı. Özel güvenlik görevlisi tutan, muayenede panik odası oluşturan doktor tehditlerin devam etmesi ve güvenlik önlemlerini devam ettirecek parası kalmaması üzerine muayenenin faaliyetlerini Haziran 2022’de durdurduğunu açıkladı.

Dr. Kellermayr, son bir aydır aldığı tehditler nedeniyle psikolojik baskı altında olduğunu çevresine belirtmiş, evinin yakınına asılan aşı karşıtı bildiriler, stickerlar ve komşularının kendisinin duyacak şekilde aşı karşıtı komplo teorilerini yüksek sesle dile getirmesinden şüphelendiğini açıklamıştı.

29 Temmuz günü intihar eden doktor için Avusturyalılar sokağa çıktı, sanal zorbalıkla mücadele edilmesi için hükümete çağrıda bulundu.

- Advertisment -