Ana SayfaHaberlerAvusturya’nın eski genç ve yabancı düşmanı Başbakanı Kurz'a yalan beyandan hapis cezası

Avusturya’nın eski genç ve yabancı düşmanı Başbakanı Kurz’a yalan beyandan hapis cezası

2021’e kadar Avusturya'nın Başbakanı olan 37 yaşındaki Sebastian Kurz, karıştığı yolsuzluk iddialarını soruşturan parlamento komitesine yalan beyanda bulunmaktan hapis cezası aldı. Kurz, soruşturma sırasında, Ibiza adasında bir Rus oligarkla görüştüğünü ve ona devlet ihaleleri karşılığında medya desteği teklif ettiğini inkar etmişti.

Mahkeme Başkanı Michael Radasztics, karar duruşmasında yaptığı açıklamada, “Sebastian Kurz parlamento soruşturmasında yalan ifade vermekten suçlu bulundu” dedi.

Kurz’un, Ibiza skandalı olarak bilinen bir yolsuzluk vakasıyla ilgili parlamento soruşturmasında yalan beyanda bulunduğu tespit edildi. Kurz, soruşturma sırasında, Ibiza adasında bir Rus oligarkla görüştüğünü ve ona devlet ihaleleri karşılığında medya desteği teklif ettiğini inkar etmişti.

Ancak mahkeme, Kurz’un bu görüşmeyi gerçekleştirdiğine ve yalan beyanda bulunduğuna dair yeterli delil olduğuna karar verdi.

Kurz’a verilen 8 ay ertelenmiş hapis cezası, 5 yıl boyunca denetimli serbestlik anlamına geliyor. Bu süre zarfında Kurz herhangi bir suç işlemezse cezası uygulanmayacak.

- Advertisment -