Ana SayfaHaberlerAydın Arkeoloji Müzesi müdürü tarihi eser kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltında

Aydın Arkeoloji Müzesi müdürü tarihi eser kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltında

Aydın merkezli 11 ilde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda aralarında Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız ile bazı müze çalışanları ve aktif olarak görevde bulunan 2 polis memurunun da aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 37 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Aydın başta olmak üzere Ankara, Amasya, Aksaray, Karaman, Kayseri, Mersin, Muğla, Samsun, Yalova ve Zonguldak’ta önceden belirlenen adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız ve bazı müze çalışanları ile aktif olarak görevde bulunan 2 polis memurunun da aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı. Firari 3 şüphelinin de arandığı bildirildi.

Şüphelilerin 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, resmî belgede sahtecilik suçlarından gözaltına alındıkları belirtildi. Şüphelilerin ev, iş yeri, otomobil ve üzerlerinde yapılan aramalarda 2 dedektör ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Ele geçirilenler arasında 18. yüzyıla ait olduğu değerlendirilen bir mermer heykel de var. Heykelin inceleme için Aydın Müzesi Müdürlüğü’ne teslim edileceği bildirildi.

- Advertisment -