Ana SayfaHaberlerAydınlık: “Altılı Masa’yı Ankara’da yabancı operasyon şeflerinin kurduğu gizli karargah toparladı”

Aydınlık: “Altılı Masa’yı Ankara’da yabancı operasyon şeflerinin kurduğu gizli karargah toparladı”

Akşener’in Altılı Masa’dan kalkma hamlesini “Ayaklarını ABD’nin kurduğu masa devrildi” diyerek sevinçle duyuran Aydınlık, Akşener’in dün masaya dönmesi üzerine bugün “ABD krize el koydu” manşeti attı. Gazete, Millet İttifakı’ndaki uzlaşmayı “yabancı operasyon şefleri” ile “FETÖ artıkları”ndan oluşan Ankara’daki “gizli karargah”ın sağladığını öne sürdü: “Kılıçdaroğlu ve Akşener, gizli karargahla iletişimlerini dinlenmeyen mekanlardan, kurmaylarına haber vermeden yürütüyor.”

Aydınlık, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Cuma günkü (3 Mart) Altılı Masa’yı terk etme hamlesini “Ayaklarını ABD’nin kurduğu masa devrildi” diye sevinçle duyurmuştu.

Cumartesi günü Aydınlık, “Altılı Masa dağıldı, ABD şimdi ne yapacak” manşetiyle çıktı ve birinci sayfasında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “Biden tayfası Tayyip Erdoğan’la yarışı bırakmıştır, kendi aralarında yarışa başlamıştır. Türk Milleti’nin önü açılıyor” değerlendirmesine yer vermişti.

Dün (6 Mart) Akşener’in tekrar Masa’ya dönmesi ve Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adının açıklanması üzerine, Aydınlık bugün “ABD krize el koydu, Ankara’daki gizli karargah karar verdi” manşetiyle çıktı.

Aydınlık’ın manşet haberinde Ankara’da “yabancı operasyon şefleri” ile “FETÖ artıkları”nın olduğu bir “gizli karargah” kurulduğu ve Kılıçdaroğlu ile Akşener’in “gizli karargah”la iletişimlerini dinlenmeyen mekanlardan, kurmaylarına da haber vermeden yürüttükleri savunuldu. Gazete, son dönemde futbol maçlarında atılan “hükümet istifa” sloganlarının arkasında da bu “gizli karargah”ın olduğunu öne sürdü.

- Advertisment -