Ana SayfaHaberlerAydınlık ile ODA TV arasında İmamoğlu kavgası: Soylu da paylaştı

Aydınlık ile ODA TV arasında İmamoğlu kavgası: Soylu da paylaştı

Aydınlık, Soner Yalçın’ın Oda TV’sinin Vatan Partisi’nin televizyonu olan Ulusal Kanal muhabiri Ülkühan Doğanbey’e transfer teklif ettiğini duyurdu. Aydınlık, bunun nedeninin Ülkühan Doğanbey’in İmamoğlu’nun basın açıklamasında kendisine sorduğu HDP’yle ilgili sorular olduğunu iddia etti. Soylu, sosyal medyada Aydınlık’ın manşetini paylaştı. Oda TV, İş teklifinin İmamoğlu’yla ilgisi olmadığını savundu. Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın da gazeteciliğe Aydınlık’ta başlamıştı.

Aydınlık gazetesi bugünkü (15 Ocak) manşetinde, Oda TV’nin, Ulusal Kanal muhabiri Ülkühan Doğanbey’e transfer teklifi yaptığını duyurdu.

Gazetenin haberinde teklifin nedeni olarak, Ulusal Kanal’da yerel yönetim muhabiri olarak görev yapan Doğanbey’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “terör soruşturması” iddiaları hakkında basın toplantısında sorduğu soruları gösterildi.

Doğanbey, “İşe alımlarda HDP’yle ortaklığınız oldu mu”, “İçişleri Bakanlığı’nın raporladığı kişiler HDP bağlantılı kişiler mi”, “Pervin Buldan ‘İstanbul’u nasıl kazandıysak İstanbul Sözleşmesini de öyle kazanacağız’ diyerek gizli bir ittifak olarak yorumlanabilecek bir açıklama yaptı. Bu konuda neler söylersiniz?”, “İtfaiye’ye alınan kişinin terör iltisaklı çıkmasının ardından göreve devam etmesinin sebebi nedir?” gibi sorular sormuştu.

Soner Yalçın aramış

Aydınlık haberine konuşan Doğanbey, Oda TV Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik’in kendisini arayarak iş teklif ettiğini, “En düşük 20 bin ile başlarsın yol ve yemek de veriyoruz” dediğini söyledi.

“Ben Aydınlıkçıyım, para veya kariyer için mücadele etmiyorum, inandığım şey için ve Türkiye için bu mesleği yapıyorum” diye karşılık verdiğini söyleyen Doğanbey, iki gün sonra direkt Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın kendisini arayarak ikna etmeye çalıştığını söyledi.

“Baş edemeyince satın alma yöntemini denemeye çalıştılar”

Habere konuşan Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur da şunları söyledi:

“Siyasi olarak baş edemeyince satın alma yöntemini denemeye çalıştılar. Soner Yalçın ve sahibi oldukları Oda TV’yi aracı yapmaları da İmamoğlu projesinde kimlerin nerede durduğunu bir kez daha göstermiş oldu.”

Haberde, Oda TV’nin İmamoğlu’nu destekleyen yayınlar yaptığıyla ilgili çeşitli iddialar hatırlatıldı.

Soylu: “Bu ahlaksız teklif doğru mu?”

İmamoğlu’nun İBB’de terörle iltisaklı kişileri çalıştırdığı iddiasını sık sık dillendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Aydınlık’ın manşetini sosyal medya hesabından şu mesajla paylaştı:

“İBB kaynaklarıyla televizyon/gazeteler, int. siteleri, gazeteciler, köşeyazıları/manşetler satın alanlar herkesi satın alabileceklerini düşünüyorlar.”

Oda TV: “İmamoğlu ‘aman bu kızcağızı kaçırmayın’ demiş”

Oda TV, “Günün şaka haberi: Aydınlık ortaladı Süleyman Soylu vurdu” başlığıyla verdiği haberde, Doğanbey’e profesyonel bir teklifte bulunduklarını doğrulayarak bunun İmamoğlu’yla bir ilgisi olmadığını savundu.

Haber Oda TV’nin anasayfasında “İmamoğlu ‘aman bu kızcağızı kaçırmayın’ demiş” anonsuyla verildi.

- Advertisment -