Ana SayfaHaberlerGündemAydınlık’tan Cumhur İttifakı’na uyarı: “HÜDA-PAR seçimi kaybettirir”

Aydınlık’tan Cumhur İttifakı’na uyarı: “HÜDA-PAR seçimi kaybettirir”

Aydınlık, bir AK Parti milletvekilinin “HÜDA-PAR seçimi kaybettirir” sözlerini manşete taşıdı. Haberde HÜDA-PAR’ın içinden çıktığı Hizbullah tarafından 1992’de öldürülen muhabir Halit Güngen de hatırlatıldı. Hizbullah aleyhinde yaptığı bir haberden iki gün sonra öldürülen Halit Güngen, Aydınlık grubunun o yıllardaki yayın organı olan 2000’e Doğru dergisinin Diyarbakır muhabiriydi.

Aydınlık gazetesi, HÜDA-PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılmasına tepki gösterdi.

Gazetenin bugünkü (13 Mart) manşetinde, Aydınlık’a konuştuğu belirtilen AK Partili bir milletvekilinin “HÜDA-PAR seçimi kaybettirir” sözleri yer aldı.

Manşet haberde, Aydınlık’ın öncülü olarak haftalık yayımlanan 2000’e Doğru dergisinin 1992’de Hizbullah tarafından öldürülen muhabiri Halit Güngen de hatırlatıldı.

Halit Güngen, derginin 16 Şubat 1992 tarihli kapağında yer alan “Hizbullah çevik kuvvet merkezinde eğitiliyor” haberini yaptıktan iki gün sonra uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

Hizbullah’ın talimatıyla tetiği çektiği iddia edilen Cemal Tutar, 4 Ocak 2010’da kendisi gibi Hizbullah üyeliğiyle suçlanan 17 kişiyle birlikte tahliye edilmişti.

- Advertisment -