Ana SayfaHaberlerAyhan Bilgen'den muhalefete 'ilkeli siyaset' eleştirisi

Ayhan Bilgen’den muhalefete ‘ilkeli siyaset’ eleştirisi

Görevden alınan eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, sosyal medya hesabından ‘ODTÜ yolu’ olarak bilinen projeyi ve muhalefetin bu konudaki sessizliğini eleştiren bir paylaşımda bulundu.

Bilgen paylaşımında, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin proje ihalesini açıklaması haberini alıntılayarak, “Gökçek yaptığında tepki verenler şimdi susmayı tercih ediyorsa önce ilkeli siyaset sorunumuz var demektir” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arazilerini de kapsayan yol proje protokolünü ODTÜ Rektörü Mustafa Verşan Kök, dönemin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç ve Ankara Valisi Ercan Topaca’nın da gözlemci olarak katıldığı görüşmede imzalamıştı. Gökçek döneminde, 9 Eylül 2017 tarihinde yapımına başlanan Bilkent-İncek yol projesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından yeniden ihaleye açılmıştı. İhaleyi 39 milyon 344 bin Türk Lirası ile Haslan İnşaat Mühendislik Enerji Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (A.Ş.) ve Diyar Sur İnşaat Nakliye Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin kazandığı açıklanmıştı.

- Advertisment -