Ana SayfaHaberlerAyhan Bora Kaplan aleyhinde delil niteliğindeki tapeler silinmiş: 2018 ve 2019’da kapatılan...

Ayhan Bora Kaplan aleyhinde delil niteliğindeki tapeler silinmiş: 2018 ve 2019’da kapatılan dosyalar…

Suç örgütü liderliğinden tutuklanan Ayhan Bora Kaplan hakkında 2018 ve 2019 yıllarında mahkeme kararıyla elde edilmiş tapelerin, o dönemlerde açılan soruşturmaların kapatılması üzerine silindiği ortaya çıktı. Emniyet kaynakları, başlatılan soruşturmada açık ve gizli tanıkların da olduğunu söylüyor.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, suç örgütü liderliğinden tutuklanan Ayhan Bora Kaplan hakkında 2018-2019 yılları arasında açılan soruşturmaların kapatılması üzerine o dönemlerdeki tape kayıtlarının silindiğini yazdı.

Saymaz’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Kaplan’a 137 sayfalık ifadesinde yönetilen altı eylemden beşi 2018-2019 yılları arasında gerçekleşmişti. Kaplan’ın ifadesinden örgütün o tarihte Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından izlendiği ve dinlendiği anlaşılıyor. Ve bu çerçevede elde edilen telefon konuşması dökümleri, takiplerde çekilen fotoğraflar ve sosyal medyadan indirilen görsellerin dört yıl sonra bugün Kaplan’a sorulduğu görülüyor.

Görüştüğüm bir polis yetkilisi o tarihte Kaplan ve suç örgütüne yönelik üç soruşturma yürüttüklerini ancak savcılığın takipsizlik verdiğini kaydediyor.

Polis yetkilisi 17 silah yakalandığı halde dosyanın kapatıldığına dikkat çekerek, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ı suçluyor.

Bu arada…

Kritik bir bilgiye ulaştım.

Kaplan’ın 2018-2019 yıllarındaki eylemlerinin kanıtları olarak sorguda yönetilen tape’ler (telefon konuşma kayıtları) takipsizlik kararı verildiği için silinmiş.

Savcılığın elinde 2018-2019 yıllarına ait polis fezlekelerinden başka bir kanıt bulunmuyor.

İddiaya göre…

Savcılık eski fezlekelerdeki iddiaları, konuşmaları, fotoğrafları ve görselleri Kaplan ve diğer şüphelilere sordu. Hatta yönetilen soruların da 2019’da hazırlandığı olduğu öne sürülüyor.

Görüştüğüm bir polis yetkilisi bu iddiayı doğruladı. Savcılık ve emniyetin elinde tape’lerin olmadığını, belki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda bulunabileceğini kaydediyor. Tape’lerin orijinali bulunmadığı takdirde çözümlerin kanıt niteliği tartışmalı hale gelebilir. Ancak polis yetkilisi soruşturmada gizli ve açık tanıklarını olduğunu söylüyor.

Diğer tarafından Kaplan’ın siciline ilişkin yeni bilgilere ulaştım. Buna göre:

Kaplan, 2017’de Glock marka tabancayla yakalandı. Tahliye olduktan sonra 17 Ekim 2018’de denetimli serbestlik için imzasını karakoldaki polise attırdığı saptandı. Kaplan gözaltına alındı.

Kaplan 20 Mart 2019’da A.T.’nin silahla vurulmasına ilişkin yakalandı. Ses kayıtlarına rağmen tutuklanmadı. Aynı yıl aracında Glock marka tabancayla gözaltına alındı.”

- Advertisment -