Ana SayfaHaberlerAYM eski Başkanı Haşim Kılıç: AYM, mahkeme hakkında suç duyurusunda bulunmalı

AYM eski Başkanı Haşim Kılıç: AYM, mahkeme hakkında suç duyurusunda bulunmalı

Haşim Kılıç: Engin Yıldırım'ın attığı tivitten daha çok, yerel bir mahkemenin Anayasa Mahkemesi'nin kararını uygulamamasının aslında konuşulması gerekir. İlgililer gereğini yapmalıdır. Anayasa Mahkemesi, 14. Ağır Ceza hakkında suç duyurusunda bulunmalıdır. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bu konuya ilgisiz kalmıştır. Sorun itirazlarla mutlaka düzeltilecektir. Düzeltme yapıldığında hukuk devletinin gereği yerine getirilmiş olur"

Anayasa Mahkemesi’nin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verdiği “hak ihlali” kararını İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin görmezden gelerek yeniden yargılamaya gerek olmadığına karar vermesinin yankıları sürüyor. 

Tartışmaya katılan son isim, eski AYM Başkanı Haşim Kılıç oldu. Zamanında aleyhte verdiği oy ile AK Parti’nin kapatılmasını önleyen isim olan Kılıç, Barış Yarkadaş’a açıklamalarda bulundu. 

“Tiviti değil hukuksuzluğu konuşmalıyız”

TV100’de katıldığı programda Haşim Kılıç’ın kendisine verdiği demeçten bölümler paylaşan Yarkadaş, “Haşim Kılıç, bugün yaşanan tartışmalara dikkat çekerek, Engin Yıldırım’ın attığı tivitten daha çok, yerel bir mahkemenin Anayasa Mahkemesi’nin kararını uygulamamasının aslında konuşulması gerektiğini söyledi” dedi. 

“Anayasa Mahkemesi suç duyurusunda bulunmalı”

Bireysel başvuru hakkının AYM için büyük bir kazanım olduğunu fakat bu hakların ve kazanımların örselenip etkisizleştirildiğini söyleyen Kılıç, “İlgililer gereğini yapmalıdır. Anayasa Mahkemesi, 14. Ağır Ceza hakkında suç duyurusunda bulunmalıdır. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bu konuya ilgisiz kalmıştır. Sorun itirazlarla mutlaka düzeltilecektir. Düzeltme yapıldığında hukuk devletinin gereği yerine getirilmiş olur” diye konuştu.

- Advertisment -