Ana SayfaHaberlerAynur Doğan’ın Kocaeli’de vereceği konseri iptal eden AK Partili Derince Belediyesi: “Detaylı...

Aynur Doğan’ın Kocaeli’de vereceği konseri iptal eden AK Partili Derince Belediyesi: “Detaylı incelemede uygun olmadığı tespit edildi”

AK Partili Derince Belediyesi, konseri belediyenin düzenlediği sananlar tarafından gelen tepkiler üzerine özel bir şirketin organize ettiği Aynur Doğan konserini iptal ettiğini açıkladı. Açıklamada, “Yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edildi” denildi. Gelen tepkiler üzerine belediyeden bir paylaşım daha yapılarak konserin iptal sebebinin 'gerekli prosedürlerin yerine getirilmemesi' olduğu ifade edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yasağa tepki göstererek Aynur Doğan'ın "Dar Hejjiroke" şarkısını paylaştı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise "Ne cüretle Kürtçe müziği yasaklamaya kalkarsınız!" dedi.

Kürt sanatçı Aynur Doğan’ın Kocaeli’nin Derince ilçesinde 20 Mayıs Cuma akşamı özel bir firmanın organizasyonuyla vereceği konser, ilçe belediyesi tarafından iptal edildi.

Belediyenin Twitter hesabından Aydın Doğan’ın ismi verilmeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlçemiz sınırları içerisinde özel bir firmanın yapacak olduğu konser organizasyonunun yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir.”

Yasağın 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’nda verilmesi ise manidar bulundu.

Aynur Doğan’ın konserini organize ettiği sanılan Derince Belediyesi iki gündür AK Partili hesaplar tarafından tepki görüyordu.

Konseri düzenleyen ise özel bir şirketti.

Derince Belediyesi: “Konserin iptal sebebi prosedüre uyulmaması”

Derince Belediyesi, olaydan saatler sonra bir paylaşım daha yaparak konserin iptal sebebinin gerekli prosedürlerin yerine getirilmemesi olduğunu açıkladı.

Belediyenin “ÖNEMLİ DUYARI” notuyla yapılan paylaşımında, “Bugün iptal edildiği açıklanan konser organizasyonu, etkinlik öncesi yetkili mercilerden gerekli izinlerin alınmayarak, resmi işlemlerin yapılmaması ve bu süreçte uygun olmayan şekilde bilet satışı gerçekleştiğinden dolayı iptal edilmiştir” denildi.

Kılıçdaroğlu’ndan tepki: “Geceye Dar Hejiroke iyi gider…”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Aynur Doğan’ın konserinin iptal edilmesiyle ilgili bir paylaşım yaptı. Paylaşımının sonuna Aynur Doğan’ın Dar Hejiroke şarkısının linkini ekleyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Gece müzik yasak.

Gençler KPOP seviyor, yasak.

AKP belediyesinde Kürtçe müzik yasak.

Eğlenmeyi yasaklayan bir anayasa değişikliği getirsinler, yakışır onlara.

Özgür doğduk, özgür öleceğiz bu vatanda. Bunu kafana sok AKP.

Geceye Dar Hejiroke iyi gider…

https://open.spotify.com/track/0bEyuq6OivcUDsLAUL4PI9?si=LlKET_GdSOOs1B37vZyl8g”

Davutoğlu: “Hangi cüretle Kürtçe müziği yasaklamaya kalkarsınız?”

Konser iptaline bir tepki de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. Davutoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Hangi dilde icra edilirse edilsin müziğin dili evrenseldir. Hangi cüretle, hangi akla hizmetle Kürtçe müziği yasaklamaya kalkarsınız! Kürtçe, Türkçe gibi bu toprakların öz dilidir.”

Derince Belediyesi’nin bu kararı sosyal medya kullanıcılarının da eleştirilerine sebep oldu.

- Advertisment -