Ana SayfaHaberlerAyşenur Arslan’ın “Bombalar sırtımızda, tabanca belimizde” sözleri: Halk TV programını bitirdi, gözaltına...

Ayşenur Arslan’ın “Bombalar sırtımızda, tabanca belimizde” sözleri: Halk TV programını bitirdi, gözaltına alınıp serbest bırakıldı

Halk TV’deki programında Emniyet Genel Müdürlüğü önündeki terör saldırısındaki bazı noktaları mantıklı bulmadığını anlatan Ayşenur Arslan’ın programına son verildi. Arslan, canlı yayında “Baltalar Elimizde” adlı çocuk şarkısını ‘Bombalar sırtımızda tabanca belimizde’ sözleriyle uyarlayarak söylemişti. Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu, Arslan’ın sözleri üzerine “Medya Mahallesi” programının yayından kaldırıldığını açıkladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Arslan hakkında 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlamalarıyla soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Arslan, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Halk TV, Ayşenur Arslan’ın dünkü (2 Ekim) programında Emniyet Genel Müdürlüğü önündeki terör saldırısıyla ilgili söyledikleri nedeniyle “Medya Mahallesi” programına son verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Arslan hakkında ‘Terör örgütü propagandası yapma’ ve ‘Suçu ve suçluyu övme’ suçlamalarıyla soruşturma başlattı. TEM Şube ekipleri tarafından İstanbul’daki evinde gözaltına alınarak Çağlayan Adliyesi’ne götürülen Arslan savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Arslan, sosyal medyada büyük tepki gören konuşmasında şunları söylemişti:

“Kendisini patlattı denilen kişi yani terörist belki de arabada ya da üzerinde uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki hiçbir şey yapamadan ölmesi… Bir PKK’lı teröristin öcünü alıyorlarmış. Yahu hiçbir şey yapamadan ölünmez.

Aklıma takılan şeylerden birisi. Bir arabanın kilidini açacaksınız, düz kontak çalıştıracaksınız, bombayı yükleyip gideceksiniz. Ankara’da bunu yapmak varken neden Kayseri’de birini öldürerek ‘Ben geliyorum heeey. Bombalar sırtımızda tabanca belimizde’ nedir yani.”

“Programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz”

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Arslan’ın programının yayından kaldırıldığını açıkladı.

Mahiroğlu’nun açıklaması şöyle:

“Halk TV olarak ülkemize demokrasinin yerleşmesi için çok sesliliğe büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar birçok bedel ödeyerek, her türlü cezaya ve baskıya rağmen farklı sesleri ve muhalif duruşları ekranımızda yansıtmaktan geri adım atmadık, atmayacağız da. Halk TV ülkemizde demokrasinin gelişmesi için vazgeçilmez bir nefes borusudur. Bu konuda tek kırmızı çizgimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüdür. Halk TV, güvenlik güçlerimizin bu kapsamda yürüttüğü terörle mücadelenin kayıtsız şartsız yanındadır. Dün yayınlanan Medya Mahallesi programında canlı yayında edilen talihsiz sözler, aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV’nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz.”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de Halk TV ve program hakkında inceleme başlattıklarını duyurdu.

- Advertisment -