Ana SayfaHaberlerDünyaAzerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma… Paşinyan: “49 askerimiz öldü”

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma… Paşinyan: “49 askerimiz öldü”

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bu sabah (13 Eylül) yaptığı açıklamada Azerbaycan’ın Ermenistan’ın sınır kentlerine saldırdığını ve bu saldırılar sonucunda 49 Ermeni askerinin öldüğünü açıkladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise ilk saldırının Ermenistan tarafından yapıldığını, Ermeni askerlerin Azerbaycan topraklarına mayın döşemeye çalıştığını duyurdu, çatışmalardan dolayı Ermenistan’ı suçladı. ABD çatışmaların sona ermesi çağrısında bulundu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bugün (13 Eylül) sabah saatlerinde mecliste yaptığı açıklamada Azerbaycan’ın Ermenistan’ın Goris, Sotk ve Jermuk sınır kentlerinde bulunan 12 askeri noktayı vurduğunu ve bu nedenle 49 Ermeni askerinin öldüğünü açıkladı.

Azerbaycan ise çatışmayı başlatan taraf olduğu iddiasını yalanladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın Laçin gibi yerleşim yerlerini hedef aldığını, Ermeni askerlerinin Azerbaycan topraklarına mayın döşeme girişiminde bulunduğunu ve bu saldırılara karşı yanıt verildiğini söyledi. Azeri yetkililer tam sayıyı vermese de Azeri askerlerin de öldüğünü duyurdu.

Ermenistan, Azerbaycan’ın SİHA, top ve büyük kalibreli silahlarla Ermenistan’daki hedefleri vurduğunu öne sürdü.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklamada, ABD’nin “Ermenistan’daki yerleşim yerlerine ve sivil altyapıya yönelik rapor edilen saldırılar” da dahil olmak üzere durumdan “derin endişe” duyduğunu belirtti ve çatışmaya son verilmesi çağrısında bulundu. Blinken “Uzun zamandır açıkça ifade ettiğimiz gibi, soruna askeri bir çözüm bulunamaz” dedi.

- Advertisment -