Ana SayfaHaberlerDünyaAzerbaycan’ı kızdıran görüntü: Tahran Büyükelçiliği’ni basan saldırgan, İran televizyonlarına röportajlar verdi

Azerbaycan’ı kızdıran görüntü: Tahran Büyükelçiliği’ni basan saldırgan, İran televizyonlarına röportajlar verdi

Tahran’daki Azerbaycan Büyükelçiliği’ni silahla basan ve etrafa açtığı ateş sonucu bir kişiyi öldürülüp, iki kişiyi de yaralayan saldırgan, üç İran kanalına röportaj verdi. Saldırının sebebi olarak eşinin elçilik binasında tutulmasını gösterdi. Röportajlar Azerbaycan’ı kızdırdı. Azerbaycan medyası saldırgan elçilik binasına girerken yerinden kıpırdamayan kapıdaki İran polisinin görüntülerini göstererek saldırıdan İran’ı sorumlu tuttu.

Azerbaycan’ın İran’daki büyükelçiliğine dün (27 Ocak) sabah saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik amirinin hayatını kaybettiği saldırıda 2 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Kalaşnikoflu saldırgana müdahale eden bir büyükelçilik görevlisi ise yüzüne aldığı dipçik darbesiyle yaralanmasına rağmen daha büyük bir felaketin yaşanmasına engel oldu.


İran polisi müdahale etmedi

Saldırıya ait yayınlanan görüntülerde, büyükelçilik önüne geldiği araçtan elinde kalaşnikofla inen saldırganın İran polisinin önünden geçmesi ve polisin hiçbir şey olmamış gibi davranması büyük tepki çekti.

Saldırgan, saldırı sonrası üç İran kanalına röportaj verdi

Üç İran televizyonu, bir kişiyi öldürüp iki kişinin de yaralanmasına sebep olan saldırgan ile, saldırgan gözaltındayken röportaj yaptı.

Saldırgan yaptığı röportajlarda, Azerbaycan vatandaşı olan eşinin büyükelçilik binasında zorla tutulduğunu öne sürdü ve saldırıyı yapma sebebi olarak bunu gösterdi.

Azerbaycan, İran’ı suçluyor

TRT Haber’e açıklama yapan Azerbaycan Dışişleri Sözcüsü Ayhan Hacızade, ‘Mesuliyetin İran tarafı üzerinde olduğunu düşünüyoruz’ dedi.

İran medyasına göre de saldırıyı İran yönetimi organize etti:

“İran medyası, Devrim Muhafızları’nın talimatıyla Büyükelçiliğimize saldıran teröristi savunmaya çalışıyor”

“İran rejimi terörü bu şekilde gizlemeye çalışıyor”

“İran kırmızı çizgiyi aşarak tüm sınırları ihlal etti”

“Büyükelçiliğimize saldıran terörist rahat rahat röportaj veriyor”

- Advertisment -