Ana SayfaHaberlerAzerbaycanlı milletvekilleri ikinci tur için Iğdır’da: “İçişlerinize karışmak gibi olmasın ama…”

Azerbaycanlı milletvekilleri ikinci tur için Iğdır’da: “İçişlerinize karışmak gibi olmasın ama…”

Azerbaycan Meclis Başkan Yardımcısı Milletvekili Adil Aliyev başkanlığındaki Azerbaycanlı milletvekillerinden oluşan heyet ikinci tur öncesi Iğdır’a geldi. AK Parti il başkanlığını ziyaret etti, AK Partili milletvekilleri ve siyasetçilerle halka hitap etti: “Azerbaycan halkı Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyor. O yüzden 14 Mayıs’taki birinci turda da ekiplerimiz iştirak ettiler. Bugün sizlerin aranızda olmak, sizlerle birlikte bu zafer sevincini yaşamak Azerbaycan Türkü olarak bizim borcumuzdur. Türkiye’nin içişlerine karışmak gibi olmasın ama…”

AK Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz’ı ziyaret eden heyet adına konuşan Adil Aliyev, “Bugün Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği en üst seviyededir. Sayın Cumhurbaşkanlarımız İlham Aliyev ve Recep Tayyip Erdoğan bu kardeşliği en üst seviyeye çıkarmıştır. Bu kardeşlik daha ileri gidecektir. Türkiye ve Azerbaycan bölgede istikrar unsuru güçlü devlettir. Türk Milleti ve Devletinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 44 gün süren savaşta verdikleri desteği unutmamız mümkün değildir” dedi.

AK Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bizler iki devlet bir milletiz. Bu kardeşlik sayın Cumhurbaşkanlarımız sayesinde daha çok gelişmiştir. Seçimde sonra da daha çok artacaktır. Her zaman Azerbaycan’ın yanındayız. İnşallah 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanımız yeniden seçilecek, kardeşliğimiz desteğimiz artarak devam edecektir” diye konuştu.

Heyet daha sonra Iğdır Valisi’ni makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Azerbaycan Meclis Başkan yardımcısı Aliyev başkanlığındaki heyet daha sonra Ak Parti Iğdır il başkanı Ali Kemal Ayaz ve Ak Parti milletvekili Cantürk Alagöz ile birlikte Azeri nüfusunun yoğun olduğu Melekli beldesine geçti.

AK Parti binasını ziyaret eden heyet adına halka seslenen Aliyev, burada da Erdoğan’a destek verdi:

“2020 yılında Azerbaycan savaşına verdiği destekten dolayı Azerbaycan halkı Türkiye’yi çok seviyor, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyor. O yüzden 14 Mayıs’taki birinci turda da ekiplerimiz iştirak ettiler. Bugün sizlerin aranızda olmak, sizlerle birlikte bu zafer sevincini yaşamak Azerbaycan Türkü olarak bizim borcumuzdur. Eminim ki Türkiye- Azerbaycan ilişkilerinin bundan sonra devam edeceğini göreceğiz. Türkiye’nin içişlerine karışmak gibi olmasın ama biz zaman zaman Türkiye’nin Azerbaycan’a olan münasebetini okumuşuz ve görmüşüz… İkinci turdan sonra da Iğdır’a geleceğim.”

İkinci tur çalışmaları için Iğdır’da bulunan CHP eski İstanbul milletvekili Ali Özgündüz Azeri vekillerin seçim ziyaretine tepki gösterdi:

“Can Azerbaycan’ın Türkiye’nin iç politik meselelerine karışması, siyasi yarışta bir tarafı desteklemesi Azerbaycan’ın menfaatine uygun değildir! Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Azerbaycan Cumhuriyeti’ni kim yönetirse yönetsin, Azerbaycan’la Türkiye’nin dost ve kardeş ilişkisi devam edecektir. Bu ilişki AKP hükümeti ile başlamadığı gibi AKP’nin gidişi  ile de sonlanacak değildir. Seçimler gelir geçer, yöneticiler değişir ama Azerbaycan Türkiye dostluğu, kardeşliği değişmez. Dolayısıyla herkesin bu perspektiften meseleye bakması ve ilişkilerimize zarar verecek söz ve davranışlardan kaçınması iki devletimizin de menfaatine olacaktır.”

- Advertisment -