Ana SayfaHaberlerAzeri devleti sermayeli Haber Global’den dikkat çeken ‘haber’: “Ermenistan halkının çoğu Kılıçdaroğlu’nu...

Azeri devleti sermayeli Haber Global’den dikkat çeken ‘haber’: “Ermenistan halkının çoğu Kılıçdaroğlu’nu destekliyor”

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’a yakın isimler tarafından kurulan Haber Global televizyonu seçim öncesi Ermenistan’a gitti ve Erivan’da Cumhurbaşkanlığı seçimi için anket yaptı. Sonuç: “Ermenistan’da halkın çoğunluğu Kılıçdaroğlu'na destek veriyor”

Haber Global’in haberi şöyle:

“Ermenilerin birçoğu, Erdoğan karşıtı bir şekilde konuştu:

“Ben Erdoğan’ı desteklemiyorum, Kemal’i destekliyorum. Kazanırsa bizim için daha iyi olacak.” “Kemal daha Batı yanlısı, savunduğu değerler Turancı değil.” “Sadece Erdoğan olmasın da ne olursa olsun. İkinci turda kaybetmesini isterim, sadece bizim için değil. Bildiğim kadarıyla Ermenistan halkı Erdoğan’a karşı.”

Görüşülen Ermenistan vatandaşlarından bazıları ikinci tur sonuçları hakkında daha tarafsız konuştu. Ermeni bir kadın bunun Türkiye’nin meselesi olduğunu ve “28 Mayıs’taki 2. turda yapılacak her türlü tercihin Ermenistan için normal olacağını” kaydetti.”

2018 yılında yönetim kurulu başkanlığı Elnur Abdullayev’in yaptığı Global Media Group AŞ tarafından kurulan Haber Global’in

CEO’su da Mammad Gulmammadov.

37 yaşındaki Abdullayev, Azerbaycan’ın resmi petrol şirketi olan SOCAR’ın başkanı Rövnəq Abdullayev’in yakın akrabası. Kanalı mali olarak destekleyen isimlerden biri de Aliyev ailesine yakın SOCAR yöneticisi Anar Aliyev.

Azerbaycan devlet başkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasında Türkiye’ye gelerek Erdoğan’a destek vermişti. Aliyev’in, Sinan Oğan’ın Erdoğan’a destek vermesinde de aracı olduğu iddia edilmişti.

- Advertisment -