Ana SayfaHaberlerAziz Sancar, Türkeş’in kızına Beşiktaş Ülkü Ocakları’ndaki fotoğrafını gösterdi

Aziz Sancar, Türkeş’in kızına Beşiktaş Ülkü Ocakları’ndaki fotoğrafını gösterdi

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ve eşi Prof. Dr. Gwen Sancar’ın yönetimindeki Sancar Vakfı öncülüğünde Kuzey Carolina eyaletinde “Sancar Türk Kültür Merkezi” açıldı.

Aziz Sancar, açılış töreninde verilen yemekte yaptığı konuşmada, “Açılışımız, tarihimizin önemli bir parçası olan Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleşmiş oldu. Emeği geçen herkese müteşekkirim. Merkezimiz, ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olsun. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadelerini kullandı.

ABD’de bir bilişim firmasının sahibi olan eşi Egemen Taş’ın işi gereği ABD’de yaşayan Milliyetçi Hareket Partisi kurucusu Alparslan Türkeş’in kızı Dr. Ayyüce Türkeş Taş da Aziz Sancar’ın davetlileri arasındaydı.

Aziz Sancar, Ayyüce Türkeş Taş ile özel olarak ilgilenirken, 1972 yılında İstanbul’da tıp fakültesi öğrencisiyken, Beşiktaş Ülkü Ocakları’nda çektirdiği fotoğrafı gösterdi.

Alparslan Türkeş’e hayranlığını her cümlesinde dile getiren Sancar, “Yaptığım hizmetlerle Başbuğumun ideallerini yaşatıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay açılışı yapılan New York’taki Türkevi’nin açılışına Sancar’ı davet etmemişti.

- Advertisment -