Ana SayfaHaberlerBabacan: “Bugünkü fakirleşmenin, bugünkü yoksulluğun tek bir sebebi var: Beştepe”

Babacan: “Bugünkü fakirleşmenin, bugünkü yoksulluğun tek bir sebebi var: Beştepe”

“Şu an dolar aldı başını gittiyse bunun tek sorumlusu kötü yönetimdir. Enflasyon altında eziliyorsak bunun tek sorumlusu kötü yönetimdir. Şu an pazarda, markette taneyle domates soğan almak zorundaysak bunun tek sorumlusu kötü yönetimdir. Bu kötü yönetimin altında da Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası vardır. Bu kriz, hükümetin tabiriyle, yerli ve milli bir krizdir. Kur artışının da, maliyet artışının da, enflasyonun da sebebi sizsiniz, siz!”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara’nın Keçiören ilçesinde konuştu: Konuşmasının büyük bölümünü ekonomik krize ayıran Babacan’ın ifadelerinden öne çıkanlar şu şekilde:    

“Zor zamanlardan geçtiğimizi biliyoruz. Ekonomik krizin sebep olduğu boğulma hissini hep beraber iliklerimize kadar hissediyoruz.

“Ülkece fakirleşiyoruz. Bunların tek bir sebebi var arkadaşlar: kötü yönetim.

“Bakın, bir süredir, AK Parti’ye gönül vermiş vatandaşlarımızı bir hayal dünyası ile kandırmaya çalışan iktidar, Whatsapp gruplarında, el altından yalan yanlış şeyler yayıyor. Dün de gördük; iktidar, döviz kurlarındaki bu artışı adeta bir kurtuluş savaşı kimliğine büründürmeye çalışıyor.”

“Değerli arkadaşlar, üzülerek söylüyorum ki tam bir aldatmaca masalı bu. Elinde kuru ekmeği ile kalmış insanları, vatan savunmasındaymış gibi kandırmaya çalışıyorlar. Diyorlar ki o mesajlarda ‘Suriye’deki, Libya’daki, Doğu Akdeniz’deki haklarımızdan vazgeçersek dolar düşer.’ Yahu yok böyle bir şey. Ben bu ülkenin iddialı ve itibarlı bir ülke olduğu günleri hem ekonomi bakanı, hem de dışişleri bakanı olarak yaşadım. Her zaman da onur duyuyorum. Tüm dünyanın ‘Türkiye ne diyor, ne yapacak’ dediği günlerde dışişleri bakanı da ekonomi bakanı da oldum. Enflasyonu tek haneye indirirken, hakkımızdan bir gram taviz vermedik. Uluslararası alanda güçlü olduk. Tüm dünyanın saygısını kazandık ve ülkemizi zenginleştirdik. Ne iddiamızdan vazgeçtik, ne itibarımızdan.”

“Biz milli geliri 3.500 dolardan alıp, 12.500 dolara çıkarttığımız dönemde diş düşmanlar yok muydu?

“Birkaç gün önce, yandaş birileri çıkmış demiş ki ‘Emredersin Biden dersek dolar düşer, ama bizi dolarla deviremezsiniz, büyük bedeller ödedik, ödeyeceğiz.’ Yahu siz kimi kandırıyorsunuz?

“Arkadaşlar, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, başka bir ülkenin devlet başkanının, bizim devlet başkanına karşı en ağır ifadeleri bu dönemde oldu. Çok affedersiniz ‘aptal olma’ diye mektup yazıldı yahu. Karşılığında hiçbir şey yapılmadı, söylenmedi.  Tam tersine ayağına gittiler ziyaret etmeye.

“Türkiye’nin Batı karşısında da, Asya karşısında da, sözünün gücü son yirmi yılın en değersiz seviyesinde. Halkımız yoksullaştıkça, hükümet, ‘ülkemizi ayakta tutmak için’ buna razı olun diyor. Yoksulluğa böyle bir kılıf uydurmaya çalışıyorlar.

“Bakın, bugünkü fakirleşmenin, bugünkü yoksulluğun tek bir sebebi var. Sağa sola bakmasın kimse.  Öyle başka ülkeleri ya da iş dünyasını falan suçlamasın kimse. Yok şu lobisi, yok bu lobisi… Bugünkü yoksullaşmanın lobisi Beştepe’dir. Başka yerde aramasın kimse.”

“Akıl dişi tezlerine yenilerini eklediği yetmemiş bir de ‘ekonomik kurtuluş savaşı’ demiş. Whatsapp grupları, yandaşlar yetmemiş, kendisi de yüksek sesle bunu dillendiriyor. Arkadaşlar, ortada bir ekonomik kurtuluş savaşı falan yok. Çok şükür işgal altında değiliz. Yahu 15 Temmuz hain darbe girişiminde bile ekonomi böyle zarar görmedi.

“Şu an dolar aldı başını gittiyse bunun tek sorumlusu kötü yönetimdir.  Kendi paramız değerini kaybettiyse bunun tek sorumlusu kötü yönetimdir. Enflasyon altında eziliyorsak bunun tek sorumlusu kötü yönetimdir. Şu an pazarda, markette taneyle domates soğan almak zorundaysak bunun tek sorumlusu kötü yönetimdir. Bu kötü yönetimin altında da Recep Tayyip Erdoğan’in imzası vardır. Bu kriz, hükümetin tabiriyle, yerli ve milli bir krizdir. Kur artışının da, maliyet artışının da, enflasyonun da sebebi sizsiniz, siz!”

- Advertisment -