Ana SayfaHaberlerBabacan: “Ege kardeşim inşallah bir an önce özgürlüğüne kavuşursun da yumruk yiyen...

Babacan: “Ege kardeşim inşallah bir an önce özgürlüğüne kavuşursun da yumruk yiyen İsmail Bey, sen ve ben oturup bir çay içeriz”

Babacan, 1 Ocak’ta elinde kelime-i tevhid yazılı bir bayrak bulunan İsmail Aydemir’e yumruk atması üzerine tutuklanan üniversite öğrencisi Ege Akersoy’a seslendi: “Ege kardeşim, seni de diğer genç arkadaşlarımızı da ayrımcı ideolojilere teslim etmeye hiç niyetimiz yok. İnşallah, bir an önce özgürlüğüne kavuşursun. Kavuşursun da yumruk yiyen İsmail Bey, sen ve ben, hep beraber oturup bir çay içeriz. Siyasetçiler yumruk yiyen vatandaşa bir ‘geçmiş olsun’ bile demediler. ‘Geçmiş olsun’ diyen bir ben varım herhalde. Kimseden ses çıkmadı. Ses çıkaranlarsa ne acıdır ki yumruğu, şiddeti savundular.”

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin Gaziantep İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Babacan, 1 Ocak’ta Galata Köprüsü’ndeki Gazze yürüyüşünden dönerken elinde bulunan kelime-i tevhid yazılı bayrak nedeniyle İsmail Aydemir adlı vatandaşın yumruklu saldırıya uğramasının ardından başlayan tartışmalarla ilgili şunları söyledi:

“Siyasetçiler yumruk yiyen vatandaşa bir ‘geçmiş olsun’ bile demediler. ‘Geçmiş olsun’ diyen bir ben varım herhalde. Kimseden ses çıkmadı. Ses çıkaranlarsa ne acıdır ki yumruğu, şiddeti savundular.

‘İfade özgürlüğü’ diyenler, ifade özgürlüğünü askıya aldılar, seçim geliyor ya… Yetmedi, son kullanma tarihi geçmiş sloganlar raftan indirildi hemen. Biz gençlerimizin maşa olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz.

Siyasette olduğunu iddia eden herkese sesleniyorum: Yapmadığınız bir şeyi yapmak zorundasınız, siyaset üretmek zorundasınız. Çözüm üretmek zorundasınız.

Saldırıyı gerçekleştiren genç kardeşimize de sesleniyorum: Ege kardeşim, seni de diğer genç arkadaşlarımızı da ayrımcı ideolojilere teslim etmeye hiç niyetimiz yok.

İnşallah, bir an önce özgürlüğüne kavuşursun. Kavuşursun da yumruk yiyen İsmail Bey, sen ve ben, hep beraber oturup bir çay içeriz; oturur, ülkemizin yarınlarını konuşuruz.”

- Advertisment -