Ana SayfaHaberlerBabacan: “Genç bir yazar arkadaşım Oğuzcan Acar’ı, annesiyle beraber kaybettiğimiz bu cinayet...

Babacan: “Genç bir yazar arkadaşım Oğuzcan Acar’ı, annesiyle beraber kaybettiğimiz bu cinayet yine bir kadın cinayeti”

Meclis’teki haftalık değerlendirme toplantısında konuşan Babacan: “Genç bir yazar arkadaşım Oğuzcan Acar, annesiyle beraber cinayete kurban gitmiş. 21 yaşındaki kardeşi de komada, yaşam mücadelesi veriyor. Oğuzcan’ı da kaybettiğimiz bu cinayet, yine bir kadın cinayeti. Oğuzcan’ın annesi Züleyha Acar, üç sene evvel eşinden şiddet nedeniyle boşanmak için yargıya başvurmuş. Şiddet nedeniyle koruma kararı da çıkmış. Ama geçtiğimiz akşam Nevzat Acar, eve gelip hem çocuklarına hem eski eşine ateş açmış; ardından da kendini öldürmüş. Nevzat Acar’ın önceden de şiddet girişimleri var ancak yeterli tedbirler alınmamış.”

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Meclis’teki haftalık değerlendirme toplantısında, üç yıldır görüşmedikleri babasının silahlı saldırısı sonucu annesi Züleyha Acar ile birlikte hayatını kaybeden yazar Oğuzcan Acar’ı andı.

Babacan şunları söyledi:

“Genç bir yazar arkadaşım Oğuzcan Acar, annesiyle beraber cinayete kurban gitmiş. 21 yaşındaki kardeşi de komada, yaşam mücadelesi veriyor. Oğuzcan’ı da kaybettiğimiz bu cinayet, yine bir kadın cinayeti.

Oğuzcan’ın annesi Züleyha Acar, üç sene evvel eşinden şiddet nedeniyle boşanmak için yargıya başvurmuş. Şiddet nedeniyle koruma kararı da çıkmış.

Ama geçtiğimiz akşam Nevzat Acar, eve gelip hem çocuklarına hem eski eşine ateş açmış; ardından da kendini öldürmüş.

Nevzat Acar’ın önceden de şiddet girişimleri var ancak yeterli tedbirler alınmamış.

Suç bile olmaması gereken fikir suçu iddialarında dahi, anında tutuklamalar yapılabilirken, kadına şiddette katliamların önünün açık tutulması anlaşılır gibi değil. Gerçekten çok üzücü, kahredici.

Gencecik yazar arkadaşım Oğuzcan’ı ve annesini maalesef kaybettik. Allah her ikisine de rahmet eylesin. Kardeşi Nur Seda’ya da buradan acil şifalar diliyorum.

Ülkemizi şiddet sarmalından çıkartmak zorundayız. Aile içi şiddete de kadına şiddete de sokaktaki şiddete de hep beraber dur demeliyiz.”

- Advertisment -