Ana SayfaHaberlerBabacan: “Gençler ifade özgürlüğünü kullandı, fakat konuşturmamak bizim arzuladığımız özgür Türkiye tablosunu...

Babacan: “Gençler ifade özgürlüğünü kullandı, fakat konuşturmamak bizim arzuladığımız özgür Türkiye tablosunu yansıtmıyor”

Sosyal medyada sohbet odasında ODTÜ’deki protestoyu değerlendiren Ali Babacan: “Bizim kendimizi anlatacağımız çok ortam ve imkân var. Ama bazı gençlerimiz kendilerini ifade etmekte her zaman ortam bulamıyor. Kampüslerde kendini ifade etmek ihtiyaç. Çok eşit durumda değiliz. Onun için oradaki gençlerin tamamen ifade özgürlüğünü kullandığını düşünüyorum. Ama konuşturmamak, söz vermemek bizim arzuladığımız özgür Türkiye tablosunu yansıtmıyor.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) dün (12 Nisan) yapacağı etkinliğin bazı öğrenci gruplarının tepkisiyle karşılaşması sonrası Babacan, ODTÜ ziyaretini iptal etmişti.

DEVA lideri, akşam saatlerinde Twitter’da, Ali Deniz Çakır ve Ali Macit’in Spaces (sohbet) odasına katılarak ODTÜ protestosu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Babacan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

“Vaktimiz olsa gerginlikle başlar, sükûnetle bitirirdik’

“ODTÜ’deki fotoğraf programından sonra genel merkezimizde sohbetimiz olacaktı. Vaktimiz çok kısıtlıydı. ODTÜ’de konuşuruz da hem vakit alır hem de gerginlik veya tatsız bir şey olur mu, olmaz mı diye tam emin olamadık. Vaktimiz olsa önemli değildi. Gerginlikle başlar; sonra sükûnetle bitirirdik konuşmamızı.

“Gençler tamamen fikir özgürlüğünü kullandı”

“Bizim kendimizi anlatacağımız çok ortam ve imkân var. Ama bazı gençlerimiz kendilerini ifade etmekte her zaman ortam bulamıyor. Kampüslerde kendini ifade etmek ihtiyaç.

“Çok eşit durumda değiliz. Onun için oradaki gençlerin tamamen fikir özgürlüğünü kullandığını düşünüyorum.

“Ben hangi görüşten olursa olsun dinlemekten yanayım”

“Herkesin birbirini dinlemeye istekli olması gerekiyor. Konuşturmamak, söz vermemek bizim arzuladığımız özgür Türkiye tablosunu yansıtmıyor.

“Ben hangi görüşten olursa olsun dinlemekten yanayım. Dinlemeden, öğrenmeden, sorunları iyi analiz etmeden çözüm üretmek mümkün değil.

“Türkiye’nin başarılı olduğu alanlarda katkımız oldu”

“Geçmişi değerlendirirken bir dönemi tamamen siyah, bir başka dönemi tamamen beyaz olarak değerlendirmemek lazım.

“Türkiye’nin zamanında başarılı olduğu alanlar oldu. Bunda benim ve arkadaşlarımın da az ya da çok katkısı oldu.

“Konuşmaya hazır olurlarsa her zaman hazırız”

“‘Ali Babacan’ın konuşmasına karşı bir durum yoktu, gelseydi konuşabilirdi’ diyen arkadaşlar var. Türkiye Komünist Gençliği, Marksist Fikir Topluluğu gibi grupların el ilanları, duvara astığı afişler var. Arkadaşlar konuşmak istiyorlarsa konuşmaya her zaman hazırız.

“Ama onlar konuşmaya ve dinlemeye hazır olurlarsa her zaman hazırız. O konuda çok rahat olmaları gerektiğini söyleyeyim. Açık çek vereyim.”

- Advertisment -