Ana SayfaHaberlerGündemBabacan: “İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti’nin de desteğiyle seçildi ama CHP’li oldukları...

Babacan: “İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti’nin de desteğiyle seçildi ama CHP’li oldukları unutulmamalı”

DEVA Partisi lideri Ali Babacan Altılı Masa’nın çıkaracağı aday ve Paris’teki saldırı hakkında yayımladığı taziye mesajına gelen tepkiler hakkında konuştu: “İki belediye başkanı İYİ Parti’nin de desteğiyle seçildi ama ne olursa olsun bu isimlerin CHP’li isimler olduğunu hep aklımızda tutmamız gerekiyor ve CHP’nin kendi değerlendirmesini masaya getirmesini beklememiz gerekiyor”, “Bizim eleştirimiz; bu, ırkçılık motivasyonuyla işlenen bir cinayettir. Orada ölen insanlar da bizim insanımızsa biz onun etnisitesine bakmayız kimse kusura bakmasın.”

TV5’te Hasan Basri Akdemir’in sorularını yanıtlayan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Altılı Masa’nın son durumu ve güncel konulara dair açıklamalar yaptı.

Babacan, Paris’te üç kişinin ölümüyle sonuçlanan ırkçı saldırıda ölenler için yayımladığı taziye mesajına gelen tepkilere yanıt verdi:

“Galiba bazıları ‘ırkçılığın şu şekline karşıyız ama bu şeklini destekleriz’ diyorlar”

“Bizim eleştirimiz; bu, ırkçılık motivasyonuyla işlenen bir cinayettir. Orada ölen insanlar da bizim insanımızsa biz onun etnisitesine bakmayız kimse kusura bakmasın.

“Eğer varsa terörle ilişkisi, onu ortaya çıkarıp ülkeye getiremeyen iktidarın suçudur. ‘Hedef alınan yer şudur budur’, siz niye orayı kapattırmıyorsunuz? Niye oradaki teröristleri alıp cezalandıramıyorsunuz? Sonra neymiş ‘Ali Babacan şöyle böyle demiş’. Vallaha kimse kusura bakmasın, tabii ki görüşlerin hepsini dinliyoruz ama üç beş trol bize bir şey yazacak, biz de duruş değiştireceğiz. Asla duruşumuzda değişiklik olmaz. Havalarını alırlar.

“Kim ‘ırkçılığı destekliyorum’ diyorsa çıksın onunla konuşalım. Irkçı saikle bir cinayet işleniyor, bunu kim destekleyebilir? Biz ırkçılığın her türlüsüne karşıyız ama galiba bazıları ‘ırkçılığın şu şekline karşıyız ama bu şeklini destekleriz’ diyorlar.”

Altılı Masa’nın belirleyeceği Cumhurbaşkanı adayına ilişkin tartışmaları da değerlendiren Babacan şunları söyledi:

“İktidar tarafı çok acele ediyor, ‘hani adayınız’ diyor. Biz diyoruz ki, ‘bu zamanı biz belirleyeceğiz’. Size ne diyoruz kardeşim, siz işinize gidin. Şu ülkenin sorunlarını çözmekle uğraşın, bırakın bizim adayımızı da siz kendi işinize bakın. Şu anda bu ülkeyi yönetme sorumluluğunu tamamen sizin üzerinizde, siz ne yapacaksınız onu söyleyin diyoruz. Yani yaptığımız söylediğimiz çok açık.

“Bizim adayımız 13. Cumhurbaşkanı olacak ve bunu günü gelince de açıklayacağız. Ama kendi takvimimize göre açıklayacağız, bizim takvimimizde çok net önce bu çalışmalar bitecek ondan sonra sıra aday belirlemeye gelecek. Oturacağız, konuşacağız ve inşallah ortak adayı belirleyeceğiz. Niyetimiz; altı partinin ortak bir adayda altıda altı mutabakat sağlamasıdır.”

“İmamoğlu ve Yavaş konusunda CHP’nin değerlendirmesini beklemeliyiz”

“İmamoğlu ve Yavaş konusunda CHP’nin masaya getireceği görüşler bizim için kıymetlidir. CHP, ‘bizim önerdiğimiz isim budur’ der, ondan sonra biz ancak o isim üzerinde değerlendirmeye başlayabiliriz. Bu iki belediye başkanı İYİ Parti’nin de desteğiyle seçildi ama ne olursa olsun bu isimlerin CHP’li isimler olduğunu hep aklımızda tutmamız gerekiyor ve CHP’nin kendi değerlendirmesini masaya getirmesini beklememiz gerekiyor.”

Mehmet Şimşek’in Erdoğan ile açılışa katılması

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Erdoğan ile birlikte açılış törenine katılmasını değerlendiren Babacan, konuya dair şunları söyledi:

“Partimizin kuruluş aşamasında Mehmet Şimşek ile pek çok şeyi istişare ettik ama özel sektörde devam etmek istedi. Biz de ‘nasıl isterseniz’ dedik. Ama şunu biliyorum ki, özellikle bakanlığının son yıllarında Erdoğan ile çalışma şartları çok olumlu olmadı. Artık kendi bilecekleri şey, kendilerine sormak lazım.”

- Advertisment -