Ana SayfaHaberlerBabacan, Şenyaşar ailesi ile görüştü: Sürecin takipçisi olacağız

Babacan, Şenyaşar ailesi ile görüştü: Sürecin takipçisi olacağız

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Şenyaşar ailesi ile Urfa'da görüştü. Babacan, gelişmeleri takip ettiklerini belirterek, “Mücadele etmek lazım başka yol yok” dedi.

Partisinin Eyyübiye 1’inci Olağan İlçe Kongresi’ne katılmak için Urfa’ya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Şanlıurfa’da 14 Haziran 2018 günü AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısıyla eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar  ile görüştü.

Şanlıurfa’daki bir otelde gerçekleşen görüşmeye DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz de katıldı.

Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattıkları Adalet Nöbeti’nin 222’nci gününe girdiğine değinen Ferit Şenyaşar, “Bu sürecin biran önce bitmesini istiyoruz. Annemin sağlık sorunları artıyor. 7 aydır adliye önündeyiz ama savcılar bizden kaçıyor. Yakınlarımız katledildi onları geri getiremeyiz ama tutuklu kardeşim hukuksuz yere tutuklandı. Yargı süreci işlemiyor. Bu hukuksuzluğun bir an önce son bulması gerek” dedi.

Katliamın gerçekleştiği tarihte Urfa Baro Başkanı olduğunu belirten DEVA Partisi Urfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz ise “Delillerin karartılmaması yönünden o dönemki başsavcı inisiyatif aldı ancak onu buradan sürdüler. Biz süreci yine takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Anne Emine Şenyaşar gözyaşları içinde Ali Babacan’a “Ailemi yok ettiler, çocuklarımı haksız yere öldürdüler. Hastanede herkesi öldürmek için saldırdılar. Adliye binası önünde oturduk ancak bizi engelliyorlar. Birçok kez gerekçesiz yere bizi gözaltına aldılar. Bize yardım et, oğlum cezaevinden çıksın” dedi.

Babacan ise, “Ankara’dan da olsa gelişmeleri takip etmeye çalıştık. İl teşkilatımız süreci yakından takip ediyor. Zorlu bir süreç atlattınız başınız sağ olsun. Mücadele etmek lazım başka yol yok. Israrcı olmak gerek. Meşru hukuk çerçevesinde mücadele etmek gerek. İki avlat kaldı Allah onları size bağışlasın. Allah sabır versin.  Bizim inancımızda tevekkül etmek var. Hayırda şehrde Allah’tan. Siz mücadelenizi devam ettirin, biz de destek veririz” ifadelerini kullandı.

Babacan, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Şanlıurfa’da, üç yıldır adalet mücadelesi veren Şenyaşar ailesiyle görüştüm. ‘Bu topraklarda adalet yok, buralardan gideceğiz’ diyen Emine Şenyaşar’ın feryadına kulak verdim.

Eşitlik ve adalet mücadelesine devam edeceğiz ve Şenyaşar ailesinin hukuk sürecinin takipçisi olacağız.”

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik