Ana SayfaHaberlerGündemBabacan’dan Erdoğan’a: “Başörtüsü üzerinden milleti bölmeye çalışıyor. Gerçek bölücülük bu”

Babacan’dan Erdoğan’a: “Başörtüsü üzerinden milleti bölmeye çalışıyor. Gerçek bölücülük bu”

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, CHP ve İYİ Parti’nin Anayasa teklifine ilişkin verdiği karşı önergenin, Adalet Komisyonu’nda AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmesine tepki gösterdi: “'Bu milletin ortak sorunuysa gelin birlikte çözelim' modunda olması lazım ama bunun üzerinden bölmeye çalışıyor”, “Türkiye'de başörtüsü mücadelesini başlatan benim halam. Erdoğan kızlarını yurt dışında okuttu, bir şekilde aştı kendi ailesiyle ilgili sorununu. Ama benim halam okuldan ihraç edildi. Kız kardeşlerim defalarca ceza yediler. Tek mağdur o mu? Çözümün tekeli mi olmak istiyor?”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Flash Haber TV’de Fatih Ertürk’ün sorularını yanıtladı.

CHP ve İYİ Parti’nin “aileyi koruma” ilaveli başörtüsüne ilişkin Anayasa teklifine karşı verdikleri önergesinin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmesini eleştiren Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Başörtüsü üzerinden referandum yapmak istiyor çünkü milleti bölmek istiyor. Gerçek bölücülük bu” ifadeleriyle eleştirdi.

Babacan konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Başörtüsü üzerinden milleti bölmeye çalışıyor”

Gerçek bölücüler öbür tarafta. Çünkü sen-ben diye ayırıyor. Başörtüsü üzerinden milleti bölmeye çalışıyor. Sen madem bu kadar önemsiyorsun, iki tane grubu olan siyasi parti var, biz de katkı verdik niye dinlemiyorsun? Memleketin ortak sorunu değil mi? 

“Başörtüsü sorununun tek mağduru o mu?”

Geçmişte halasının ve kız kardeşlerinin başörtüsü nedeniyle eğitim haklarının engellendiğini belirten Babacan, Başörtüsü sorununun tek mağduru Erdoğan mı?” dedi.

“Türkiye’de başörtüsü mücadelesini başlatan benim halam. Döndü dolaştı Erdoğan’a mı kaldı yani. Erdoğan kızlarını yurt dışında okuttu, bir şekilde aştı kendi ailesiyle ilgili sorununu. Ama benim halam okuldan ihraç edildi. Benim kız kardeşlerim defalarca ceza yediler. Biz bunu ailece yaşadık. Başörtüsü sorununun tek mağduru o mu? Çözümün tekeli mi olmak istiyor, ne yapmaya çalışıyor?”

“Gerçek bölücülük bu”

“’Bu milletin ortak sorunuysa gelin birlikte çözelim’ modunda olması lazım ama bunun üzerinden bölmeye çalışıyor. Başörtüsü üzerinden referandum yapmak istiyor çünkü milleti bölmek istiyor. Gerçek bölücülük bu.”

- Advertisment -