Ana SayfaHaberlerBAE ile barışın sonuçları: BAE’de tutuklu Türk aktivist serbest bırakıldı, avukatı Dubai’deki...

BAE ile barışın sonuçları: BAE’de tutuklu Türk aktivist serbest bırakıldı, avukatı Dubai’deki Peker’den haber alamıyor

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki buzların erimesi BAE’de bulunan iki Türkiye vatandaşı açısından farklı sonuçlar yarattı. 4 yıla yakın süredir BAE’de tutuklu bulunan aktivist Mehmet Ali Öztürk serbest bırakıldı ve Türkiye’ye döndü, bir süredir BAE’de yaşayan Sedat Peker’in avukatı ise “müvekkilime ulaşamıyorum” diyor.

20 Şubat 2018’de Dubai’de düzenlenen bir fuara katıldıktan sonra eşiyle birlikte gözaltına alınan aktivist ve iş insanı Mehmet Ali Öztürk o tarihten beri Birleşik Arap Emirlikleri’nde tutuklu bulunuyordu. Eşi kısa bir süre sonra serbest bırakılan Öztürk hakkında müebbet hapis cezası verilmişti.

Öztürk’ün Türkiye’ye döndüğü haberini avukatı Gülden Sönmez sosyal medya hesabından duyurdu.

Öztürk’ün ailesi ve avukatları, 4 yıla yakın süredir tutuklu olan ve bu süreçte işkenceye maruz kaldığı söylenen Öztürk’e karşı işlenen suçlara ilişkin BAE yetkilileri hakkında yeni bir suç duyurusunda bulunmuştu.

Peker’in avukatı: Müvekkilime ulaşamıyorum

Öte yandan Tele1 televizyonunda Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programına katılan Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın şunları söyledi:

“Kendisine ulaşılamadığı haberinin kamuoyu gündemine gelmesinden bir gün önce devam eden bir davası ile ilgili kendisiyle iletişim kurmuştum. O günden bugüne kadar bir iletişim kuramadım. Sadece yakınındaki bir kimse aracılığıyla bir Whatsapp mesajıyla bir dosyaya dair bir iddianame talep edildi benden. Dolayısıyla beşinci, altıncı günü buldu benim kendisiyle iletişim kuramamamın üzerinden geçen. Bu dört – beş günlük kesinti bu kaygının haklılığını gösteriyor sanki. Ben bir kez bile görüşmedim. Dijital tecrit uygulandığı ifade edilen günden bir gün önce telefonla görüştüm. O günden bugüne benimle telefonla irtibat kurulmadığı gibi benim önceden iletişim kurduğum telefon numarasından da yanıt alamadım.”

- Advertisment -