Ana SayfaHaberlerDünyaBAE merkezli şirket, Kalyon Enerji'nin %50'sini 490 milyon dolara satın aldı

BAE merkezli şirket, Kalyon Enerji’nin %50’sini 490 milyon dolara satın aldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli International Holding Company (IHC), yenilenebilir enerji üretim faaliyetleri yürüten Kalyon Enerji’nin yüzde 50’sini 1.8 milyar dirheme, yani yaklaşık 490 milyon dolara satın aldı.

Kalyon Holding: İki ülke için olduğu kadar bölgesel boyutta da büyük önem taşıyor

Kalyon Holding’den yapılan açıklamada “IHC ile imza attığımız stratejik iş birliği anlaşması sayesinde dünyanın enerji alanındaki gelecek tasarımında etkin rol üstlenerek; Türkiye için ürettiğimiz değeri dünyaya taşımaya hazırlanıyoruz. İki ülke için olduğu kadar bölgesel boyutta da büyük önem taşıyan bu iş birliğinin temiz enerji alanındaki yeni yatırımlarımıza sağlayacağı katkının, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya miras bırakabilmek adına sürdürdüğümüz çalışmalara güç ve ivme katacağına inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ortaklık anlaşması ile inşaat, enerji ve havacılık gibi stratejik alanlarda derinleşeceklerini ve gıda gibi yeni alanlara gireceklerini söyleyen Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu “Bu tarihi imza ile inşaat, enerji ve havacılık gibi stratejik alanlarda derinleşmeye ve gıda gibi yeni alanlara girmeye; holdingimizin ve Türkiye’nin bayrağını farklı coğrafyalarda gururla dalgalandırmaya, ülkemize daha çok yatırım yaparak ekonomiye, büyümeye, istihdama katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

BAE’li şirket Erdoğan ile Ankara’da görüşmüştü

IHC’nin başında bulunan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı Zayed Al Nahyan, Ağustos 2021’de Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü.

Hasan el Süveydi, “Türk Lirası’ndaki zayıf seyir bizim için fırsat” demişti

BAE varlık fonu ADQ’nun yöneticisi Muhammed Hasan el Süveydi, birkaç fırsatı değerlendirmek için Türkiye Varlık Fonu’yla (TVF) görüştüklerini dile getirmiş ve Türk Lirası’ndaki zayıf seyrin kendileri için fırsat olduğunu, uzun vadeli düşünüldüğünde Türk varlıklarını almak için harika bir zaman olduğunu söylemişti.

ADQ, perakende sipariş sağlayıcı Getir’e de yatırım yapmıştı.

- Advertisment -