Ana SayfaHaberlerDünya“Bağımsız ve egemen bir Ukrayna, Putin’in sahnede olduğundan çok daha uzun bir...

“Bağımsız ve egemen bir Ukrayna, Putin’in sahnede olduğundan çok daha uzun bir süre var olacak”

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: “Putin’in yapmaya çalıştığı şey onların bağımsızlıklarını, egemenliklerini ellerinden almaktı. Ona göre Ukrayna bağımsız bir ülke değil; Rusya'ya dahil edilmesi gerekiyor. Ve bence kesin ve inançla söyleyebileceğimiz şey; egemen, bağımsız bir Ukrayna’nın Vladimir Putin’in sahnede olduğundan çok daha uzun süre var olacağıdır.”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, katıldığı televizyon programında Ukrayna’nın Rusya işgaline karşı direnişiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşgalin başlamasından önce ve işgalin ilk günlerinde Ukrayna’nın birkaç günde düşeceği değerlendirmelerinin yapıldığını hatırlatan Blinken şöyle konuştu:

“Cesaretleri, dayanıklılıkları ve aynı zamanda diğer ülkelerle birlikte sağlayabildiğimiz yardımlarla sadece pozisyonlarını korumakla kalmadılar, Rusları da geri püskürtüyorlar. Kyiv için savaşı kazandılar. Şimdi ise Ukrayna’nın doğusunda ve güneyinde yoğun bir mücadele sürüyor. 

“Kyiv yakınlarındaki Buça kasabasını gördük. Ruslar çekildiğinde geride kalanları gördük ve korkarım Ukrayna’nın diğer bölgelerinde de bunu göreceğiz.

“Ama en önemli şey şu: 82 gündür Ukraynalılar özgürlükleri için ayakta. Egemenliklerini savunuyorlar. Ve size şunu söyleyebilirim: Vladimir Putin’in yapmaya çalıştığı şey onların bağımsızlıklarını, egemenliklerini ellerinden almaktı. Ona göre Ukrayna bağımsız bir ülke değil; Rusya’ya dahil edilmesi gerekiyor. Ve bence kesin ve inançla söyleyebileceğimiz şey; egemen, bağımsız bir Ukrayna’nın Vladimir Putin’in sahnede olduğundan çok daha uzun süre var olacağıdır.”

- Advertisment -