Ana SayfaHaberlerBahçeli, Akşener’i yeniden ‘yuva’ya çağırdı

Bahçeli, Akşener’i yeniden ‘yuva’ya çağırdı

MHP Genel Başkanı’ndan, İYİ Parti Genel Başkanı’na ikinci “yuvaya dön” daveti geldi. Akşener, Bahçeli’nin geçtiğimiz Ağustos ayındaki ilk davetini Erdoğan’ın Bahçeli’ye ilgisinin azalmasına bağlamış, Erdoğan’a “lütfen ortağınızla ilgilenin” çağrısında bulunmuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i yeniden “yuva”ya davet etti. Bahçeli, bu çağrısını ilk defa geçtiğimiz Ağustos ayında dile getirmişti.

Konuşmasında önce Akşener’in parlamenter sistemi konuşmak için ortak masa kurulması teklifini ”Bizim nazarımızda masa kurma teklifi ciddiyetsiz ve itibarsız bir tekliftir” diye reddeden Bahçeli, ardından Akşener’i şu sözlerle eski partisine geri dönmeye çağırdı:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi parlak Türk asırlarının yol haritası, milli birlik ve kardeşliğin, devletin istikrar ve dengesinin yegane güvencesidir. Muhatabına masa kur demedik, evine dön dedik, hala zaman vardır, bu önerimiz geçerliliğini korumaktadır. Diyorum ki, dön evine, bitsin bu çile.”

Meral Akşener, Bahçeli’nin Ağustos’taki teklifine şu karşılığı vermişti:

“Sayın Erdoğan’a bir çağrıda bulunmak istiyorum; ortağı ile ilgilensin, ne zaman sayın Erdoğan’ın ilgisi azalıyor, Sayın Bahçeli başta ben olmak üzere partime sardırıyor. Biz bundan bıktık, lütfen ortağı ile ilgilensin.”

AİHM’in Demirtaş kararı: “Takmıyoruz”

Bahçeli, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Selahattin Demirtaş hakkında verdiği hak ihlali kararı için de şöyle konuştu:

“TBMM’de PKK’lı istemiyoruz. Demirtaş’a bakınca terörist görüyoruz. 6-8 ekim olaylarında katledilen vatandaşlarımızın acısını görüyoruz. AİHM’in Demirtaş’ın serbest bırakılmasını dayatan kararını tanımıyoruz, takmıyoruz, milli vicdanda hükümsüz olduğunu buradan haykırıyoruz. Karar evrensel hukuka aykırıdır. Biz HDP kapatılsın derken haklıyız. Kılıçdaroğlu buna karşı çıkıyor. Kılıçdaroğlu acınacak haldedir, baltası taşa çoktan inmiştir.”

Akşener: Evime dönüyorum

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Devlet Bahçeli’nin çağrısına ilişkin, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Akşener paylaşımında, “Genel Merkez’deki çalışmaları bitirdik, evime dönüyorum.” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -