Ana SayfaHaberlerBahçeli, aynı konuşmada muhalefeti hem ihanetle suçladı hem yeni anayasa için destek...

Bahçeli, aynı konuşmada muhalefeti hem ihanetle suçladı hem yeni anayasa için destek istedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP ve İYİ Parti’ye yeni anayasa için çağrıda bulundu, sonra da “128 milyar dolar nerede sorusu ihanetin maskesi olarak mı kullanılmaktadır” diye sordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’deki grup toplantısında partililere seslendi. Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkan satırlar şöyle:

“Türkiye’nin geniş katılımlı bir anayasaya ihtiyacı var. Teferruattan arındırılmış, yalın ve anlaşılır, hükümleri arasında çelişkilerden ayıklanmış, kısa, net, milli ve manevi hayatımızın esaslarını kavramış, bize özgü bir anayasayla Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kucaklamamız kaçınılmaz milli bir görevdir.

“Yeni anayasa hedefi aynı zamanda Türk milletinin hedefidir. Bu hedeften kaçanları millet affetmeyecek. Tarih affetmeyecek. Gelecek nesiller hiç affetmeyecektir. Bunu günlük siyasi çekişmelerin dışında tutmalıyız.

“Herkes ittifakla darbe anayasasından rahatsızlığını dile getirmektedir. O nedenle bazı siyasi zihniyetlerin sudan sebeplerle oyun bozanlık yapmaları tutarsızlık ve samimiyetsizlik değil de nedir.

“Parlamenter sistem denenmiş ve dibi boylamıştır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine eften püften mazeretlerle karalama yarışına girmek eğer cehalet değilse biliniz ki işbirlikçiliktir.

“CHP’ye ve İP’e sesleniyorum”

“Milliyetçi Hareket Partisi yeni anayasa vizyonunu kavramış ve çalışmaya koyulmuştur. CHP’ye sesleniyorum: Gelin bu sürece siz de destek verin. İP’e sesleniyorum: Gelin bu onura siz de dahil olun. Darbe anayasasından aziz milletimizi kurtaralım.

“Ukrayna ile Rusya arasında çıkacak olası savaş kuşkusuz felakettir”

“Türkiye bugün dört bir taraftan sıkıştırılmak, çembere alınmak istenmektedir. ABD’nin Karadeniz’e savaş gemisi göndermekten vazgeçip İngiltere’nin devreye girmesi bölgenin her türlü ihtimale açık olduğunu göstermektedir.

“Ukrayna ile Rusya arasında çıkacak olası savaş kuşkusuz felakettir. Akdeniz’de Yunanistan çirkin bir senaryo dahilinde tahrik kampanyasını yoğunlaştırmaktadır.

“Sayın Çavuşoğlu’nu yürekten tebrik ediyorum”

“Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın ifadeleri Türkiye’ye kriz çıkarmak üzere özel olarak gönderildiğini ortaya çıkarmıştır. Sayın Çavuşoğlu’nu yürekten tebrik ediyorum. Talimat veren Sayın Cumhurbaşkanımıza da saygılarımı sunuyorum. Yunan Bakan sert kayaya çarpmış, Türk pençesini yemiştir.

“Yunanistan’ın maşalığa soyunması, ucuz bir oyundur. Akdeniz’in güvenliğini tehdit eden yegane ülke Yunanistan’dır. Güvenceye alınan 12 adayı silahla ve askerle dolduran Yunanistan hem suçlu hem de korkaktır.

“Batı Trakya’daki soydaşlarımız asla yalnız değildir. Görüldüğü kadarıyla Yunanistan tarihten hiç ders almamıştır.

“Para devletin kasasında, siz bunu bırakın da 4 Nisan bildirisinin hesabını verin”

“128 milyar dolar nerede? sorusu ihanetin maskesi olarak mı kullanılmaktadır? Hazine ve Maliye Bakanı ‘kaybolan para yok’ diyor, Merkez Bankası Başkanı aynı şeyi söylüyor.

“Ancak CHP yine bunu sorguluyor? Para devletin kasasında, peki siz neredesiniz? Bunu bırakın da 4 Nisan bildirisinin hesabını verin. Bunların siyasetleri de kalpleri de iflas etmiştir.

“İşi gücü bırakıp gece yarısı bildirisi yayınlamak sonra da ‘metin değiştirilmiş’ diye kıvırmak mertlik değildir. Mertlik demokrasiye sahip çıkmaktır.”

- Advertisment -