Ana SayfaHaberlerBahçeli el arttırdı: ‘HDP kapatılmakla kalmamalı, yenisi de engellenmeli’

Bahçeli el arttırdı: ‘HDP kapatılmakla kalmamalı, yenisi de engellenmeli’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında HDP’nin kapatılmasındaki ısrarını sürdürdü, bir adım daha attı: “Türkiye bir hukuk devleti ise HDP’nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır. Başka bir ad altında mesela ‘Demokratik Bölgeler Partisi’ isimli paravan terör oluşumu çatısı ile bile tekrar faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’te partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli’nin konuşmasında HDP’nin kapatılması talebi yine ön plandaydı. Konuşmadan öne çıkan satırlar şöyle:

Siyasi partilerin kapatılması Yargıtay cumhuriyet başsavcısının açacağı dava üzerine AYM tarafından kesin olarak karara bağlanmaktadır. Anayasa Mahkemesi, delili ve belgeli bir şekilde HDP’nin terör olaylarının odağı olduğunu tespit ederse ki başka seçenek yoktur, HDP diye bir partiden söz etmek artık mümkün olmayacaktır. Türkiye bir hukuk devleti ise HDP’nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır. Başka bir ad altında mesela “Demokratik Bölgeler Partisi” isimli paravan terör oluşumu çatısı ile bile tekrar faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir.

“HDP’ye destek PKK’ya destektir”

Aklıselim çağrısı yapan CHP’liler PKK’ya hala minnettar mıdır? İyi Parti HDP’lilerin yargı önüne çıkarılmasına destek midir köstek midir? İttifak ortağı CHP gibi fezlekelere ne var ne yok ona bir bakalım mı diyecekler yoksa adalet ve milletin çağrısına riayet mi edecekler. HDP’nin kapatılması konusunda CHP ile İyi Parti’nin tutumu ne olacaktır? Mutfakta yangın var diyenler vatandaki yangını ne zaman görecektir? HDP’ye destek PKK’ya destektir. PKK’ya destek Türkiye’ye ihanettir.

PKK’nın keşif kolu ve gözetleme kulesi olan HDP ile yasak bir ittifak şemsiyesi altında toplananlar bunun adına da gerçek anlamından koparılmış demokratik güç birliği diyenler içine düştükleri zilletin bedelini er ya da geç ödeyeceklerdir.

“HDP, tarih ve millet önünde suçludur”

CHP yanlıştadır, İP yanlış ata oynamıştır. HDP ise a’dan z’ye yozlaşmanın ve terör bataklığının içindedir. 13 insanımızın kafasına kurşun sıkmak suretiyle şehit eden teröristlere arka çıkan parti görünümlü bir suç örgütüne siyaset ve demokrasi hayatında nasıl bir yer olacaktır? Gara’da yuvalanan teröristlere haber götürüp onlardan kanlı emirler getiren milletvekillerinin şehit ve gazi yadigârı TBMM’de ne işi vardır? Küstahça devleti suçlayan üstelik milletin hazinesinden geçinen terörizmin çakar takmış militanlarına sabır göstermek Türk milletine saygısızlıktır. HDP tarih ve millet önünde suçludur, destekçileri suçludur. İttifak ortakları ağır bir vebal altındadır.

HDP’ye oy verenler PKK’nın uşağı terörün uzantısı olsun diye mi oy verdiler? PKK’nın arka bahçesi asıl suçunu iradesini ve varlığını Kandil’e bağlamış bir sözde partinin aldığı oy oranının demokrasi ile bağdaşması, insanlıkla anılması herkes bilmelidir ki şehitle caninin bir görülmesi, kahraman ile hainin bir tutulması kadar korkunçtur. Şerefiniz kadar konuşun desek ağzını bıçak açmayacak ne kadar sabıkalı ve sicili karanlık kişi varsa HDP’yi kollamak için demokrasiyi kullanmaktadır. Demokratlığı ağızlarından düşürmeyen soytarılar Türkiye’nin karşısında teker teker yuvalanmışlardır.

Erken seçim tartışmalarına tepki

Sözde demokrat özde despot olanların ne yaptığını neyi amaçladığını hangi kirli ilişkilere savrulduğunu hem görüyor hem de onlara sandığın kaç bucak olduğunu göstermek için gün sayıyoruz. Erken seçim tartışmalarının sıcak gündemde tutulması maksadıyla sipariş açıklama yapan gafillerin 2023 Haziran ayını beklemek durumunda olduklarını bir kez daha hatırlatma lüzumu görüyoruz.

“S-400 konusunda Ankara kriterleri geçerli olmalı”

Türkiye, ABD beğenmedi diye S-400’ü Rusya’ya geri mi iade etsin? ABD istemiyor diye, hava savunmasından tavizler mi versin? Herhangi bir silahı ve savunma sistemini kimden alacağımıza karar veremeyeceksek bağımsızlıktan nasıl söz edeceğiz? PKK/YPG’ye silah vermeyin dediğimizde kulak asan çıkıyor mu? Alınan silah tehdit olursa mutlaka kullanılmalıdır. Bize göre S-400 konusunda başkalarının servis ettiği formüller değil, Ankara kriterleri geçerli olmalıdır. Silahları depoda çürütmek için onca maliyete katlanmadık.

- Advertisment -