Ana SayfaHaberler‘Bahçeli, ‘fahişe’yi kast ederek bana ‘Fosforlu Cevriye’ dedi’

‘Bahçeli, ‘fahişe’yi kast ederek bana ‘Fosforlu Cevriye’ dedi’

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Erdoğan ve Bahçeli’yi sert sözlerle eleştirdi: “Bahçeli beş yıl önce bana fahişe kastıyla ‘Fosforlu Cevriye’ dedi, en son Erdoğan’ın trolleri buna destek verdi. Sonunda ölüm olsa da mücadele etmezsem namerdim.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin TBMM grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve MHP Lideri Bahçeli’yi hedef aldı. Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Bahçeli, ‘fahişe’yi kast ederek ‘Fosforlu Cevriye’ dedi, milletin gözünde yerle bir etmedim”

Geçen hafta ‘Fosforlu Meral’ diye bir tag çalışması yapıldı. Bu tagın nereden geldiğini beş yıl evvel yol yürüdüğümüz arkadaşlarımız bilirler. Sayın Bahçeli Konya’dan üst kurul delegelerini çağırıp, bana ‘Fosforlu Cevriye’ dedi. ‘Fahişe’yi kastettiler. Ağlayarak yanımıza gelen gençlere, Bahçeli onların gözünde yerle bir olmasın diye Fosforlu Cevriye’nin aslında fahişe olmadığını, sert ve eli sopalı bir kadın olduğunu söylemek zorunda kaldım. Ben onu korurken, gelen gidene kahkahalarla bunu söyledi.

“Celal Adan ‘nesebi gayri sahih’ dedi, beraat etti”

Bahçeli, nikah şahidi olduğu oğlumun çocuğuna, 9 aylık erkek torunuma ‘nesebi gayri sahih’ dedi. Celal Adan hepimize ‘nesebi gayri sahih’, yani ‘sizin analarınız belli babalarınız değil’ dedi. Bu nasıl bir şuur altıdır? Hakimler beraat verdiler. İsmet Büyükataman isimli bir yaşam formu başından itibaren benim için Türk filmlerinden tuhaf kadın karakterlerin isimlerini sıfat olarak kullandı. Birisi ‘Kınalı Yapıncak…’ Kereste gibi adamların şuur altlarının ne kadar pis ve her birinin ne kadar korkak olduğunu göstermeme vesile kıldığı için Allah’a şükürler olsun.

“Sonunda ölüm olsa da mücadele etmezsem namussuzum”

Devr-i iktidarında zora düştüğünde yardım istediğin Meral Akşener’e, hapse girerken kimseler yanında yokken gece yarısı evinde uyandırılan Meral Akşener’e damadının televizyonunda kocasını aldattı dendi. Torununa ‘söylerim burada da söylemiyorum’ dendi. Bütün arkadaşlarına ve ona gayri sahih dendi. En son şehitlerin olduğu gün ‘Fosforlu Meral’ dendi ve senin partinin trolleri buna destek verdi. Seni bütün kadınlara şikâyet ediyorum Sayın Erdoğan. Kadına namusu şerefi üzerine iftira atmanın Kuran’da hangi ayetlerle lanetlendiğini biliyorsun Sayın Erdoğan. Seni milletim huzurunda Allah’a şikâyet ediyorum. Ölüm olsa da sonuna kadar mücadele etmezsem namerdim. Ölsem de öldürülsem de tehdit edilsem de tek kişi kalsam da bu mücadeleden dönersem namussuzum, şerefsizim, namerdim.

“Esnafın faizsiz halini ödeyemediği borca faiz bindiriyorsunuz”

Esnaf diyor ki, ödeyemeyeceğimiz için borçlarımız ertelendi. Şimdi üzerine faiz bindirdiler, ödeyin diyorlar. Faizsiz halini ödeyemiyor diye ertelemişsin, faiz bindirip daha fazla öde diyorsun. Bunun adına da esnafa destek diyorsun. Allah hepinize akıl fikir versin, sizi ıslah etsin.

“Tarım Bakanını da affetmenin zamanı gelmedi mi?”

Sayın Erdoğan bir karar ver, çiftçimizin üretmesini mi istiyorsun, tükenmesini mi? Yabancı ülkelerin çiftçileri kalkınsın, zengin olsun diye uğraşan ithalat sevdalısı Tarım Bakanının tahribatı ortada. Onu da affetmenin zamanı gelmedi mi?

“Reformların mantığı ABD ve AB alışverişte görsün”

Hukuk reformu açıklıyorlar, döviz yükseliyor. Vatandaş da piyasalar da güvenmiyor. Ne içeride ne de dışarıda kredisi kaldı. ABD ve AB alışverişte görsün mantığıyla ultra inovatif eylem planları, dahiyane ekonomi planları açıklayadursun, akılları fikirleri hâlâ ‘5’i 1 yerde’nin keyfinde ve menfaatinde.

“Millete 53 milyar, 5 müteahhide 177 milyar destek”

Hazine garantili projeleri biliyorsunuz. Ağalara garanti yetmemiş olacak, yurtdışından alacakları kredilere de hazine garantisi vermek istiyorlar. Birçok şirketin 127 milyar liralık borcunu üstlenen hazineye 50 milyar liralık yeni bir yük daha bindirecekler. Aziz milletime 53 milyar lira, 5 saray müteahhidine 177 milyar lira… Bu bezirgân saltanatına son vereceğiz.

“Küçük ortağın Barzani’nin Papa için bastırdığı pulla Öcalan’a mektup gönderir”

Papa, geçtiğimiz hafta Irak’ın kuzeyine bir ziyarette bulundu. Barzani yönetimi de Papa’nın ziyareti anısına bir pul bastırdı. Ne var pulda? Papa’nın başının üzerinde bir harita. Sözüm ona Kürdistan haritası. Peki nereler var bu haritada? Irak’ın kuzeyinin dışında, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun bir bölümü. Hani yerel seçimlerde, Sayın Erdoğan vatandaşa, ‘İşte Kürdistan orada, Irak’ta, beğenmiyorsan defol git’ diyordu ya… Anlıyoruz ki, Sayın Erdoğan’ın bir başka kankası Barzani’ye göre, Kürdistan orada değilmiş.  Peki Erdoğan’dan bir tepki duydunuz mu? Küçük ortaktan, şöyle okkalı bir Twitter tabelası gördünüz mü? Hayır. İşte size, iktidarın zikzaklarla dolu hazin hikâyesi. Sayın Erdoğan; bu kafayla gidersen daha çok konfeti temizlersin. Küçük ortağın da artık o pulla, İmralı’daki arkadaşına mektup göndersin.

Meral Akşener, konuşmasının ardından kürsüyü Eşitlik İçin Kadın Platformu’ndan (EŞİK) Av. İdil Yalçıner’e bıraktı.

- Advertisment -