Ana SayfaHaberlerBahçeli: “Hizbullah’la HÜDA PAR arasında berrak bir ilişkiye tesadüf edilememiştir”

Bahçeli: “Hizbullah’la HÜDA PAR arasında berrak bir ilişkiye tesadüf edilememiştir”

HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılmasıyla ilgili açıklama yapan Bahçeli: “Saadettin Tantan’ın bakanlık döneminde Hizbullah’a karşı hangi operasyonel faaliyetlerin yapıldığını paylaşmaktan imtina etmesi doğru değildir. 57’inci Hükümet döneminde, Hizbullah’a yapılan operasyonlarda hunhar militanlar ve örgüt lideri etkisiz hale getirilmiştir. Hür Dava Partisi’nin ise 2012’de kurulduğu bilinen bir gerçektir. Hizbullah’la Hür Dava Partisi arasında berrak bir ilişkiye, bu çerçevede ikna ve tevsik edici bir bilgiye bu zamana kadar tesadüf edilmemiştir.” Bahçeli'ye yanıt veren Tantan: "HÜDA PAR'ın politikalarını nasıl hazmedebiliyor."

HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na dahil olmasıyla ilgili tartışmaların başlamasından bu yana sessizliğini koruyan MHP lideri Devlet Bahçeli konuyla ilgili ilk kez açıklama yaptı.

Hizbullah’ın kendisinin Başbakan Yardımcısı olduğu 57’inci hükümet döneminde yapılan operasyonlarla çökertildiğini söyleyen Bahçeli, HÜDA PAR’ın ise 2012’de kurulduğunu hatırlattı.

Hizbullah’a yapılan operasyonların olduğu dönemin İçişleri Bakanı Saadettin Tantan’a çağrı yapan Bahçeli, açıklamasında “Her fırsatta konuşmayı alışkanlık haline getiren Sayın Tantan’ın bu konuda sessizliğe gömülmesi, bakanlık sorumluluğunu üstlendiği dönemde Hizbullah terör örgütüne karşı hangi operasyonel faaliyetlerin yapıldığını dürüst şekilde paylaşmaktan şu ana kadar imtina etmesi doğru değildir” ifadelerine yer verdi.

Bahçeli’nin açıklamasının ilgili bölümü şöyle:

“Son günlerde Hür Dava Partisi ekseninde temerküz ve tezahür eden sanal tartışmalar, maksatlı polemikler, Milliyetçi Hareket Partisi’ni hedef alan asılsız ve ahlaksız isnatlar tarafımızca dikkatle takip edilmektedir.

Gazete köşelerinde, televizyon ekranlarında ve siyasi mahfillerde sabıkalı müfterilerin partimizi töhmet altında bırakmak, Cumhur İttifakı’nı yıpratmak niyetiyle gerçekleri bağlamından koparma yarışına girdikleri anlaşılmaktadır.

Ancak bu yarışın ne sonu ne de sonucu vardır. Zillet ittifakının HDP-PKK-FETÖ’yle kurduğu kesinleşmiş hain koalisyonu örtbas etmek için Hür Dava Partisi kanalından kara kampanya imal edenler utanmasını kaybetmiş yalancılar ve siyasi sapkınlardır.

Milliyetçi Hareket Partisi’ne haksız eleştiri oklarıyla saldıranlar, iftira atanlar, aleyhimize ileri geri konuşanlar, bilip bilmeden ahkam kesenler evvelemirde terör örgütlerinin zillet ittifakıyla kurduğu derin bağları ve sancılı ittifak yapısını izah ve ifade etmek zorundadır.

Kaldı ki Hür Dava Partisi’nin hiçbir terör örgütüyle bağ ve bağlantısı olmadığı açıklanmış ve muhataplarınca da ifade edilmiştir.

Sık sık gündeme taşınan Hizbullah terör örgütünün ise nasıl ve ne zaman çökertildiği malumdur, bu hususta da, ara sıra vermiş olduğu beyanlarla “emperyalist güçlere karşı oyunu bozacak Türk milletidir” görüşünü paylaşan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın kamuoyuna açıklama yapması boynunun borcudur.

Her fırsatta konuşmayı alışkanlık haline getiren Sayın Tantan’ın bu konuda sessizliğe gömülmesi, bakanlık sorumluluğunu üstlendiği dönemde Hizbullah terör örgütüne karşı hangi operasyonel faaliyetlerin yapıldığını dürüst şekilde paylaşmaktan şu ana kadar imtina etmesi doğru değildir.

57’inci Hükümet döneminde, 17 Ocak 2000 tarihinde Hizbullah’a yapılan seri ve kapsamlı operasyonlarda hunhar militanlar ve örgüt lideri etkisiz hale getirilmiştir.

Beykoz vakası sonrası, Türkiye çapında icra edilen arama, kurtarma, baskın ve yakalama süreçlerinde 200’ün üzerinde mezar Hizbullah terör örgütünün hücre evlerinde tespit edilmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı alan Hür Dava Partisi’nin ise 19 Aralık 2012 tarihinde kurulduğu bilinen bir gerçektir.

Hizbullah terör örgütüyle Hür Dava Partisi arasında berrak bir ilişkiye, bu çerçevede ikna ve tevsik edici bir bilgiye bu zamana kadar tesadüf edilmemiştir.

HDP’nin bir kez de olsa PKK’yı kınadığına, aralarında hiçbir bağın olmadığını itiraf ettiğine hiç kimse, hiçbir millet evladı tanık olmamıştır. Ancak Hür Dava Partisi terörü tümden reddetmiş, hiçbir yasa dışı örgütle bağının olmadığını eğip bükmeden milletimizle paylaşmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı için bu tutum ve duruş yeterli ve değerlidir. HDP’nin PKK’yı lanetlediği, terör saldırılarını ön şartsız kınadığı, teröristlerle arasına kalın duvarlar çektiği, milli birlik ve kardeşliğe şevkle hizmet ettiği vaki olursa elbette Kılıçdaroğlu’yla ittifakı makul bir çerçevede değerlendirilebilecektir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilkeleri belli, ülküleri berrak, ahlakı ve siyaseti tertemizdir.”

Tantan: “HÜDA PAR’ın politikalarını nasıl hazmedebiliyor”

Diken’den Bilal Çelik’e konuşan Tantan, Bahçeli’ye şöyle yanıt verdi:

“Polis ve Jandarma ekiplerinin çalışmaları sayesinde Hizbullahçıların çoğu yakanlanmış ve adalete teslim edilmişti.

Ancak ne yazık ki zaman içerisinde bu hükümetin çıkardığı yasal düzenlemelerden dolayı kendi mahkeme kayıtlarında ‘Öldürdük’ demelerine rağmen Hizbullahçıların serbest bırakıldığına tanık olduk. Kimilerinin cezaları yarı yarıya düşürüldü. Sanıklar ifadelerine işledikleri suçları itiraf etmelerine rağmen bunlar oldu.

Sayın Bahçeli’ye de sormak gerekir; Cumhuriyet ilkelerine karşı HÜDA PAR’ın ayrımcı parti politikalarını nasıl hazmedebiliyor?”

- Advertisment -