Ana SayfaHaberlerBahçeli, Kanal İstanbul müteahhitleri için yasal güvence oluşturulmasını istedi

Bahçeli, Kanal İstanbul müteahhitleri için yasal güvence oluşturulmasını istedi

“İstanbul Kanalı’nın parasını ödemeyeceğim diyen bir şahıstan devlete baş olamaz. Mezkûr projeden dönülmesini, yüklenicilere para ödemeyi rafa kaldıracak her türlü engelleme ihtimalini dikkate alarak yasal bir güvenceye kavuşturmalıyız."

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında çeşitli konulardaki görüşlerini açıkladı. Bahçeli’nin konuşmasından bazı bölümler şöyle:

“Kanal İstanbul projesini samimiyetle destekliyoruz”

“Devletin hükmî şahsiyetini tanımayan, devlet adabını takmayan ve bu suretle İstanbul Kanalı’nın parasını ödemeyeceğim diyen bir şahıstan devlete baş olamaz. İstanbul Kanal Projesini samimiyetle destekliyoruz. Bu proje Türkiye’nin ve İstanbul’umuzun gücüne güç katacaktır. Mezkûr projeden dönülmesini, yüklenicilere para ödemeyi rafa kaldıracak her türlü engelleme ihtimalini dikkate alarak yasal bir güvenceye kavuşturmalıyız.”

“Yapılanı yıkmak cinayettir”

“Yapılanı yıkmak cinayettir. Varsa gücün, varsa zekân, varsa hazırlığın daha iyisini yaparsın. Ödemem, yaptırmam, iptal ederim kisvesi altında proje hasımlığına soyunmak müflis siyasetçilerin harcıdır.”

“Gündemde seçim meçim yokken iktidara nasıl geleceksin?”

“Kılıçdaroğlu, hazırlanın altı ay içinde iktidardayız, diyor. Nasıl olacak bu Sayın Kılıçdaroğlu? Bu altı ayın sırrı, esbabı mucibesi nedir? Gündemde seçim meçim yokken iktidara nasıl geleceksin? Sen gelsen gelsen dolduruşa gelip tuzağa düşersin. Muhtemelen dostların sana fazla narkoz vermiş, suyuna ilacı fazla karıştırmışlar, bu nedenle sanrı nöbetleri geçiriyorsun, histeri krizindesin, hayaller görüyorsun, düşmana dost muamelesi yapıyorsun.”

“Üniversite sınavları tamamen kaldırılmalıdır”

“Evlatlarımızın hayatlarını 2 günlük sınava mahkûm etmenin adil bir yanı bize göre yoktur. Yürürlükteki sınav sistemi yeni baştan ele alınmalı, okul öncesi ile eğitim-öğretim modeliyle üniversite eğitimi sınavsız olmalı. Demem o ki üniversite sınavları tamamen kaldırılmalıdır.”

“MHP, Türk gençliğinin sınav maratonlarında eriyip gitmesine razı olmamıştır. Bu düşüncemiz yeni değildir. Siyasi muhataplarımıza çağrıdır, gelin bu üniversite sınavlarını kaldıralım, gençlerimizi daha fazla yormayalım. Onların sosyal, ekonomik ve psikolojik sorun yaşamalarına müsaade etmeyelim.”

- Advertisment -