Ana SayfaHaberlerBahçeli, “Kandil’e git” dediği Zühtü Arslan’a 2009’da Polis Akademisi’ndeki Kürt Açılımı toplantısından...

Bahçeli, “Kandil’e git” dediği Zühtü Arslan’a 2009’da Polis Akademisi’ndeki Kürt Açılımı toplantısından beri kızgın: “12 kötü adam”

Devlet Bahçeli, MHP meclis grup toplantısında “Kandil’e git” dediği Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan için daha önce de sert konuşmuştu. 2009’da Polis Akademisi Başkanı olan Arslan, Kürt açılımını başlatan “Kürt Meselesinin Çözümü” çalıştayına ev sahipliği yapmış, Bahçeli çalıştayı düzenleyen Akademi’yi, İçişleri Bakanlığı’nı ve Başbakan Erdoğan’ı “PKK’ya yandaşlık yapanlar, şimdi İçişleri Bakanı’nın Kürt açılımı projesinde devletin güvenliğini temin edecek kurumun içerisine gelerek Türkiye’de demokratik açılım bahanesiyle bölünmeye cesaret veriyorlar. Siz kimsiniz ki başbakanınızla beraber içine düştüğünüz ihanet kuyusuna milliyetçi hareketi çekeceksiniz” diyerek eleştirmişti. Bahçeli, çalıştaya katılan 12 gazeteci ve akademisyen için de “12 kötü adam” demişti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ı sert sözlerle hedef aldı.

Bahçeli, konuşmasında “Anayasa Mahkemesi Başkanı, zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz, bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Türk devletiyle uğraşma, çok cesaretin varsa Kandil’e git” ifadelerine yer verdi.

Bu konuşma, Bahçeli’nin Arslan’la ilgili ilk çıkışı değil. Daha önce de Arslan’a sert sözlerle yüklendiği konuşmaları olmuştu. Bahçeli’nin Arslan’a ilk yüklenişi ise henüz Anayasa Mahkemesi Başkanı olmasından önce, Polis Akademisi Başkanı olduğu dönemde düzenlediği “Kürt Meselesinin Çözümü: Türkiye Modeline Doğru” başlıklı çalıştay nedeniyle olmuştu.

2009’da hükümetin Kürt açılımını yeni başlattığı sırada düzenlenen çalıştay kamuoyunda çok tartışılmıştı.

“Devletin güvenliğini temin edecek kurumun içerisine gelerek demokratik açılım bahanesiyle bölünmeye cesaret veriyorlar”

Bahçeli, Arslan’ın başkanı olduğu Polis Akademisi’nde düzenlenen çalıştay için şunları söylemişti:

“Ermeni meselesinde aynı 12’li, Kıbrıs meselesinde aynı 12’li, Avrupa meselesi ve onun dayatmalarında yine aynı 12’li.

PKK odaklarını ziyaret edip onlarla görüşerek, Türkiye’de PKK’ya yandaşlık yapanlar, hiçbir dönemde Türk milletinin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmayanlar, şimdi İçişleri Bakanı’nın Kürt açılımı projesinde devletin güvenliğini temin edecek kurumun içerisine gelerek Türkiye’de demokratik açılım bahanesiyle bölünmeye gayret gösteriyorlar, cesaret veriyorlar. Kürt açılımının yerli modelini oluşturmaya çalışıyorlar.

Türkiye’nin 12 tane dev adamı vardı. Herkes o marşı söylüyordu. Şimdi ’12 kötü adamı’ dinleye dinleye; onların zehri, saçmalarını dinleye dinleye bu millet usanmıştır. Türkiye’de başka aydın, uzman mı yok? Konuyu bilimsel yönleri ile inceleyecek, birlikte yaşamayı cazip kılacak yolu kimse bulamaycak da bu köşe yazarlarından patronlarca beslenen bu 12 kötü adamı mı bu millet dinleyip duracak?”

“Başbakanınızla birlikte içine düştüğünüz ihanet kuyusu…”

Bahçeli, dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın “Açılıma MHP’yi de ikna ederiz” sözlerine, o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da gönderme yaparak şöyle cevap vermişti:

“Siz kimsiniz ki milliyetçi hareketi ikna edeceksiniz. Siz kimsiniz ki başbakanınızla beraber içine düştüğünüz ihanet kuyusuna milliyetçi hareketi çekeceksiniz.”

Çalıştay’ın katılımcıları arasında Atalay ile Arslan’ın yanı sıra İbrahim Kalın, Okan Müderrisoğlu, Nasuhi Güngör, İhsan Bal, Deniz Ülke Arıboğan, Fehmi Koru, Hasan Cemal, Cengiz Çandar, Oral Çalışlar, Mustafa Karaalioğlu, Ruşen Çakır, Muharrem Sarıkaya, Mithat Sancar, Ali Bayramoğlu, İhsan Dağı ve Mümtaz’er Türköne de bulunuyordu.

“AYM Başkanı haddini ve hududunu çok açık şekilde aştı; Türk devletiyle uğraşma cesaretin varsa Kandil’e git”

Bahçeli, partisinin bugünkü (14 Kasım) meclis grup toplantısında Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a sert sözlerle yüklendi.

Bahçeli, “AYM Başkanı haddini ve hududunu çok açık şekilde aştı; Türk devletiyle uğraşma cesaretin varsa Kandil’e git” ifadelerine yer verdiği konuşmasının geri kalanında şunları söyledi:

- Advertisment -