Ana SayfaHaberlerEn tuhaf istifa: "Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda...

En tuhaf istifa: “Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda istifa ediyorum”

“Bu dönem MHP’ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim sürecinde göremezler” dediği iddia edilen MHP Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı’ya MHP lideri Bahçeli tepki gösterdi, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın partiden istifasının istendiğini duyurdu. Önce kamuoyuna yansıyan açıklamalarını yalanlayan Sancaklı, daha sonra partisinden istifa etti: "Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda istifa ediyorum."

MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın söylediği iddia edilen “Bu dönem MHP’ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim sürecinde ve seçim çalışmalarında Kocaeli’de göremezler. Tabanımız bunu anlar. Bunu çok iyi anlayacak olan teşkilatlarımız emin olun sahada olmayacaktır. Cumhur ittifakı Kocaeli’de en az 4-5 belediyeyi kaybeder. Bu sefer umdukları gibi olmaz” cümleleri hakkında konuştu.

Bahçeli, Sancaklı’nın bu sözlerini soran bir gazeteciye şu yanıtı verdi:

“Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir!”

Eski Yugoslavya’da Tutin şehrinde Boşnak bir ailede 27 Şubat 1966’da doğan Saffet Sancaklı; futbolculuk yıllarında Türkiye A Milli Takımı yanı sıra Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş forması giymişti.

Bahçeli’nin açıklamasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da Saffet Sancaklı’nın partiden istifasının istendiğini açıkladı:

 “Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifası istenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Sancaklı’dan yalanlama: “Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin emrindeyim”

Saffet Sancaklı ise kamuoyuna yansıyan sözlerini yalanladı:

“Bugün bir takım taraflı medya organlarında, söylemediğim sözler üzerinden tamamen yalanlarla Cumhur İttifakına karşı yapılan olumsuz algı operasyonlarını büyük bir şaşkınlıkla takip ettim.

Yalan ve maksatlı haberleri yapanlarla Türk adaleti önünde hesaplaşacağımı da özellikle belirtmek isterim.

Dün olduğu gibi bugün de Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin emrinde olduğumu, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur İttifakı’nın başarısı için büyük bir özveriyle çalışmaya devam ettiğimi belirtmek isterim.

Cumhur İttifakı’nın başarılarını çekemeyenler, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefine set çekmeye çalışanlar bilsinler ki; Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifade ettikleri gibi “Türkiye 31 Mart seçimlerinde bir kez daha al bayrakta buluşacak, Türk milleti Cumhur İttifakı’nda uzlaşacak. MHP ve Cumhur İttifakı 31 Mart seçimlerine damga vuracaktır”

Kamuoyuna saygılarımla sunarım.”

Akşam saatlerinde bir açıklama daha yapan Saffet Sancaklı, MHP’den ‘Devlet Bahçeli’nin talimatı doğrultusunda’ istifa ettiğini açıkladı:

“Mensubu olmaktan şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden; yerel seçim sürecinde Cumhur İttifakını ve Partimizi her türlü tezvirat ve spekülasyondan uzak tutmak gayesiyle, Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda istifa ediyorum. Bu vesileyle; Milliyetçi Hareket Partisine ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beye bağlılığımın tavizsiz bir şekilde devam edeceğini bildirir, kamuoyuna saygılarımı sunarım.”

- Advertisment -