Ana SayfaHaberlerBahçeli Türk cumhuriyetlerini fena haşladı

Bahçeli Türk cumhuriyetlerini fena haşladı

“Diyoruz ki, Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Bunu biliyor, buna inanıyor, bunu haykırıyoruz. Türk’ün feryat ettiği bir ortamda, bir başka Türk’ün buna duyarsız kalması abesle iştigaldir. Hadi Kıbrıs davasında sesiniz çıkmıyor, hadi Kerkük’ten habersizsiniz, bari Dağlık Karabağ’da taraf olun.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin meclis grup toplantısındaki konuşmasında “dost ve kardeş ülkelerden dik bir duruş” görememekten yakındı; “bu suskunluk, bu durgunluk Türk’e yakışıyor mu” diye sordu.

Konuşmasında Azerbaycan – Ermenistan gerilimine geniş bir yer ayıran Devlet Bahçeli, bu konuda sessiz kaldıklarını söylediği Türk cumhuriyetlerine tepki gösterdi. Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“Bizi derinden üzen ve kahreden bir başka konu, 1990’lı yıllarda bağımsızlıklarını kazanan Türk Cumhuriyetlerinin Dağlık Karabağ konusundaki sessizliği, tepkisizliği ve hareketsizliğidir.

“Özbekistan’ın diplomatik çözüm çağrısını nasıl kabullenelim?

“Kazakistan’ın müzakere önerilerini nasıl ve neyle izah edelim?

“Türkmenistan’ın, BM himayesinde önleyici diplomasi yöntemlerini kullanma teklifini nasıl hazmedelim?

“Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri’nin bize göre cılız ve yetersiz tepkisini nereye koyalım?

“Bu gelişmeler karşısında kendi içine kıvrılan Kırgızistan’dan da bir ses çıkmamasını nasıl yorumlayalım?

“Bişkek’te baş gösteren sokak eylemlerine, FETÖ’nün oyunlarına bugüne kadar yüksek sesle itiraz eden hangi Türk devletleri olmuştur? Bu suskunluk, bu durgunluk Türk’e yakışıyor mu?”

“Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur diyoruz ama…”

“Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” şiarını benimsediklerini fakat Türklere yapılan haksızlıklara diğer Türklerin sessiz kaldığını söyleyen Devlet Bahçeli, “Diyoruz ki, Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Bunu biliyor, buna inanıyor, bunu haykırıyoruz. Türk’ün feryat ettiği bir ortamda, bir başka Türk’ün buna duyarsız kalması abesle iştigaldir. Hadi Kıbrıs davasında sesiniz çıkmıyor, hadi Kerkük’ten habersizsiniz, bari Dağlık Karabağ’da taraf olun, üstelik hakkın ve hakikatin safında yer alın. Haklı olan ülke Azerbaycan’dır. Mağdur olan ülke Azerbaycan’dır. Toprak bütünlüğü ve egemenlik çıkarları suikasta uğrayan ülke de Azerbaycan’dır” diye konuştu.

Ali Babacan’a “milliyetçilik” cevabı

DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın, “Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir” sözlerine de tepki gösteren Devlet Bahçeli, “Sen nereden bilirsin milliyetçiliği, ne ilgin ve irtibatın var millet ve milliyetle? Be hey şaşkın, aşı ekmeği, milleti milliyetçiliği bırak da, sana talimat veren, seni kafese sokan, ayağına pranga vuran karanlık lobilere, yabancı efendilerine takla atmaya, şirinlik yapmaya devam et. Nasıl olsa en iyi yaptığın iş budur. Dün önüne koyulan çanağı bugün deviren, yediği ekmeğe ihanet eden kimliksizlerin zilletin askısında nasıl eridiklerini, nasıl rezil olduklarını görecekleri günler yakındır” ifadelerini kullandı.

“Biz askıya ekmek koyduk, ekmeksizler bir bir ortaya çıktı”

Bahçeli, kendisinin çağrısını yaptığı “askıda ekmek” kampanyasına gelen tepkilere ise, “Biz askıya ekmek koyduk, şu işe bakınız ki, ekmeksizler birer birer saklandıkları delikten fırlayarak ortalığa çıktılar. Vay ekmeksizler vay, milletimizin ekmeğine bile göz koyacak kadar nankörsünüz, milli ve manevi hasletlere tahammülsüzlük gösterecek kadar da namertsiniz” cevabını verdi.

- Advertisment -