Ana SayfaHaberlerBahçeli’den Anayasa çıkışı: “100 maddelik yeni anayasa teklif metnimiz, müzakere edilmek için...

Bahçeli’den Anayasa çıkışı: “100 maddelik yeni anayasa teklif metnimiz, müzakere edilmek için hazırdır”

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin 2 yıl önce hazırladığı 100 maddelik yeni anayasa çalışmasını hatırlatarak muhalefete çağrıda bulundu: “Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür.”

Yeni yasama döneminin ilk grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2021 yılında partisinin hazırladığı 100 maddelik Anayasa teklifini hatırlatarak, muhalefete “müzakere” çağrısında bulundu.

Bahçeli şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu ve ortaklarının en azından yeni bir anayasa konusunda olumlu ve yapıcı yaklaşımları önümüzdeki en belirgin samimiyet testidir. MHP ve Cumhur İttifakı Türkiye’mize geniş katılımlı, kapsayıcı, demokratik nitelikli, milletimizin özlemlerini yansıtan, devlet ve millet dengesini titizlikle kuran bir anayasa kazandırabilmek için elini taşın altına koymaya hazırdır. Bu kapsamda Cumhuriyetin 100’üncü yıldönümünde 100 maddelik anayasa teklifi metnimiz de çoktan hazırlanmıştır.

“100 il, 1000 idari yapıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa etmemiz mümkündür”

“Yeni yüzyılda 100 il, 1000 idari yapıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa etmemiz mümkündür. MHP, yeni anayasa konusunda sık sık dile getirdiği çalışmalarını Allah’a şükürler olsun ki; 4 Mayıs 2021 tarihinde bitirmiş ve metin yazımı sonuçlanmıştır. Cumhuriyetin yüzüncü yılında, 100 maddelik yeni anayasa teklif metnimiz, müzakere edilmek için hazırdır.”

Bahçeli, 2021 yılında Anayasa ile “Türk tipi başkanlık modeli” arasında uyumsuzluk olduğunu belirterek bu teklifi hazırladıklarını açıklamıştı.Hazırlanan teklifte, Bahçeli’nin birçok kez hedef aldığı Anayasa Mahkemesi yüksek mahkeme değil, özel bir statüde düzenleniyor. Diğer yandan teklifte Diyanet İşleri Başkanlığ için yeni bir statü öngörülerek, ‘Türkiye Diyanet Kurumu’ olarak yeniden yapı

- Advertisment -