Ana SayfaHaberlerBahçeli'den 'Suriye ile temas’ açıklaması: "Dışişleri bakanımızın yapıcı ve gerçekçi sözleri kalıcı...

Bahçeli’den ‘Suriye ile temas’ açıklaması: “Dışişleri bakanımızın yapıcı ve gerçekçi sözleri kalıcı çözüm arayışlarına güçlü bir nefestir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerin tartışmalı korusu Suriye ile diyalog konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, Türkiye ile Esad rejimi arasında siyasi diyalog kurulmasının ciddiyetle ele alınmaya değer bir konu olduğunu söyledi.

Ankara’da önemli gündem başlıklarından biri olan Suriye ile doğrudan temas konusunda Bahçeli’den sürpriz bir açıklama geldi.

Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, “Dışişleri Bakanımızın Suriyeli muhaliflerle Esad rejimi arasında barışın tesis edilmesi hususundaki yapıcı ve gerçekçi sözleri kalıcı çözüm arayışlarına güçlü bir nefestir” dedi.

Bundan hiç kimsenin rahatsızlık duymaması gerektiğini söyleyen Bahçeli, “Türkiye’nin Suriye ile görüşme düzeyini siyasi diyalog mertebesine çıkarması, bu çerçevede terör örgütlerinin yuvalandıkları her coğrafi alandan işbirliğiyle sökülüp atılması önümüzdeki siyasi gündem konularından birisi olmaya namzettir ve hatta ciddiyetle ele alınmaya değerdir” dedi.

- Advertisment -