Ana SayfaHaberlerBahçeli’nin bu haftaki mönüsü: Erşan Kuneri, Kılıçdaroğlu, Macron, Batı, ‘Boşo’luk eden’ TÜSİAD,...

Bahçeli’nin bu haftaki mönüsü: Erşan Kuneri, Kılıçdaroğlu, Macron, Batı, ‘Boşo’luk eden’ TÜSİAD, ‘abartılan’ patates-soğan fiyatları ve İsveç

MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında yine çok sayıda kişi, kurum ve devleti hedef aldı. Netflix ve Cem Yılmaz da bunların arasındaydı: “Netflix’te küfür ve en seviyesiz esprilerin yer aldığı, şarlatanlıktan öte bir meziyeti olmayan sözde komedyenlerin rol aldığı diziler artık haddi aşmıştır. Aile hayatı son sığınaktır. Bu sığınağın yağmalanması için planlı bir propaganda devrededir.”

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin meclis grup toplantısında konuştu.

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Ülkemizin hiçbir yerinde zillet ittifakının iddia ettiği gibi bir Türkiye tablosu yoktur”

Dönen dönsün, biz dönmeyiz yolumuzdan, duran dursun, biz durmayız engellerden, yılan yılsın biz yılmayız badirelerden. Bıkmadan, usanmadan, gevşemeden ülkülerimizi anlatacağız. Cumhur İttifakı’nın gelecekteki Türkiye tasavvurunu paylaşacağız.

Ülkemizin hiçbir yerinde zillet ittifakının iddia ettiği gibi bir Türkiye tablosu yoktur. Yalnızca göz boyamak ve çalışıyor imajı uyandırmak amacıyla üç beş esnaf gezip fitne fücur teşrifatçılığı yapanların ipliği artık pazardadır, ikinci ele düşmüştür.

Kameralara yansıtılan sipariş görüntüler, sahnelenen sahte mağdur tiyatroları, duyguları istismar eden taktik beyanatlar, kurmaca ve kumanda edilen karşılıklı diyaloglar hiç kimseyi inandıramaz.

“Kılıçdaroğlu’nun sinir sistemi laçkalaşmış”

Zillet ittifakının şapkadan çıkaracağı aday kim olursa olsun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan muazzam bir irade gücüyle, yüzde 50’yi fersah fersah aşan bir oy çokluğuyla yeniden Cumhurbaşkanı seçilecektir. ’Demir gibi sinirim var, Kasım’da seçim olabilir’ diyen Kılıçdaroğlu, ya kendi kendini kandırıyor, ya da hayal aleminde paraşütsüz uçuş dersleri alıyor.

Cumhurbaşkanı adaylığına çok istekli olan Kılıçdaroğlu’na partisinden ve ittifak ortaklarından yükselen itirazlar esasen sinir sistemini laçkalaştırmakla kalmamış, histeri nöbetleri yaşamasına da yol açmıştır. Bizim tavsiyemiz, en yakın kliniğe müracaat etmesi ve çok fazla gecikmeye mahal vermeden tedavi altına alınmasıdır.

“Batılı liderlerin Romanya üzerinden tahıl koridoru açmak istemesi siyasi yamyamlıktır”

Sayın Cumhurbaşkanımızın aktif girişimi sayesinde vücut bulan ‘Tahıl Koridoru’ inşasıyla ilgili çabalara destek verilmesi gerekirken, Fransa Cumhurbaşkanı’nın, Almanya ve İtalya Başbakanlarıyla birlikte bir tren yolculuğuna çıkıp Kyiv’e gitmesi, bu vesileyle Romanya üzerinde bir güzergâh açılmasını istemesi bize göre aleni fırsatçılık, aynı zamanda siyasi yamyamlıktır.

Son seçimlerde Meclis çoğunluğunu kaybeden Macron’un, Türkiye ile Rusya arasında yapılan tahıl güvenliği anlaşmasını yok sayması asıl gündeminin barış ve huzur olmadığını iyice netleştirmiştir. İnsanlar aç kalmış, açıkta yatmış, sözde gelişmiş ülkelerin umurunda değildir.

“Batı’nın Rusya’ya yaptırımlarla zorlayıcı diplomasisi barış umutlarını zedelemektedir”

Batı’nın, Rusya’ya yönelik yaptırımlarla zorlayıcı diplomasiden medet umması hezeyandır, barış umutlarını zedelemektedir.

Putin’in, tek kutuplu dünyanın sona erdiğini ve Dünya jeo-politiğinde tektonik kaymaların yaşandığını ileri sürmesi kartların yeni baştan dağıtıldığına, oyunun yeniden kurulduğuna, müesses nizamın kale duvarlarının teker teker yıkıldığına en azından karine teşkil etmektedir.

“Patates, soğan fiyatları abartılıyor”

Türkiye, dünyanın yaşamış olduğu ortak sorundan pozitif olarak ayrışırken, yatırım, üretim, ihracat ve istihdam alanlarında bir adım öne çıkmaktadır.

Patates, soğan, domates, patlıcan fiyatlarını abartıp milletimize kötümserlik aşılayan bedhahlara diyorum ki, biraz insafınız varsa, biraz vicdanınız kaldıysa, bir parça da haysiyetiniz bulunuyorsa, kimin tarafında olduğunuzu açıklayınız.

“Boş yapmayın, Boşo olmayın”

TÜSİAD Başkanı işi gücü bırakıp İsveç ve Finlandiya’nın yanında saf tutmuş, Türkiye’nin haklı sıkıntı ve taleplerinin müzakere yoluyla, karşılıklı anlayışı geliştirerek ve ittifak ruhuna uygun şekilde çözülmesini tavsiye etmiş.

TÜSİAD’ın menşei ve mensubiyet duyduğu ülke neresidir? Bir kez olsun milli olun, bir kez olsun Türkiye’nin meşru tezlerine ve politikalarına destek verin.

“Benim Osmanlılığım Osmanlı Bankası kadardı” diyen Meşrutiyet yıllarının mebusu, aynı şekilde müfterisi ve müfsidi Boşo Efendi’den ne farkınız vardır? Boş yapmayın, Boşo olmayın, Türk de olamıyorsanız bari insan olun.

“İsveç, Türkiye’nin terörle mücadelesini örnek almalı, hainlerin alayını ezip geçmeli”

İsveç’in terörden arınması, terörle arasına kırmızı bir şerit çekmesi şarttır. Buna niyetleri varsa, terörün baskı ve dayatmasından kurtulmak için fırsat arıyorlarsa, yeter diyorlarsa, artık çekemiyoruz noktasına gelmişlerse, temennimiz Türkiye’nin terörle mücadelesini örnek almaları, dağ tepe demeden hainlerin alayını birden silindir gibi ezip geçmeleridir. İsveç yönetimi aklından bir an olsun çıkarmasın ki, korkaklar her gün ölür, kahramanlar ise bir defa ölür.

“Netflix’teki diziler haddi aşmıştır”

Netflix’te küfür ve en seviyesiz esprilerin yer aldığı, şarlatanlıktan öte bir meziyeti olmayan sözde komedyenlerin rol aldığı diziler artık haddi aşmıştır. Aile hayatı son sığınaktır. Bu sığınağın yağmalanması için planlı bir propaganda devrededir.

Küfür etmenin neresine güleceğiz? Kadını metalaştıran, erkeği yozlaştıran ucube dizi sahnelerinin neresini beğenip takdir edeceğiz?

- Advertisment -