Ana SayfaHaberlerBahçeli’nin bu haftaki mönüsü: Marks, Türk Ocakları, uluslararası sistem, Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu,...

Bahçeli’nin bu haftaki mönüsü: Marks, Türk Ocakları, uluslararası sistem, Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu, idam, AB, ABD, İsveç

MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında yine birçok kişi, kurum ve devleti hedef aldı. “Orman yangını olacağını herkes biliyordu” diyen Kılıçdaroğlu’na: “İtirafta bulunmuş. Sayın Kılıçdaroğlu orman yangınının çıkacağını nereden biliyorsun? Kim sana kripto mesajlar gönderiyor?..” İBB’nin ev sahipliğinde sempozyum düzenleyen Türk Ocakları’na: “Bizim asıl Ocağımız, teslim olmuş bir Ocak değildir. Adı ve unvanı da tertemiz ülkü erlerinin inancıyla, şehit ve gazilerimizin kahramanlığıyla bayraklaşan Ülkü Ocakları’dır.”

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin meclis grup toplantısında konuştu.

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın hiçbir sisli ve şüphe çeken yanı olmayan mutlak adaylığı üzerinde ya tutarsa diyerek polemik yapan, tezvirat üreten, nifak yayan zillet faillerine diyorum ki, yenilen pehlivan güreşe doymazmış, ama sizi doyuracağız; inanıyorum ki, minderden kaçmaya fırsat bile bulamayacaksınız.

“Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı meşrudur, yasal ve anayasaldır. Hevesler beyhude, çabalar boşunadır. 

“Saadet Partisi’nin Genel Başkanı, 2023 seçimlerine ilişkin olarak, ‘Yüzde 100 kazanırız diyemem, ama yüzde 99,99 kazanırız’ açıklamasını yapmış. Şu temelsiz ve insanın yüzünü kızartacak ucube kehanete güler misiniz, ağlar mısınız, yoksa sağlık veya hidayet mi dilersiniz.

“Orman yakanlarla mücadele amacıyla idam cezası tartışmalarını yararlı görüyorum”

“Ağaçlarımızı yakanların hayat ışığını söndürmek boynumuzun borcudur.

“Marmaris’te yüreklere ateş düşüren sapık utanmadan, sıkılmadan, vicdanı sızlamadan ‘aileme kızdım ormanı yaktım’ açıklamasını yapmıştır. Şu cürete, şu şerefsizliğe, şu küstahlığa, şu zehirli sözlere bakar mısınız? 

“Orman yakanlarla mücadele etmek amacıyla idam cezası tartışmalarını çok yararlı gördüğümü, şayet bu cezanın tekraren hukuk mevzuatımıza girmesiyle ilgili bir kanun teklifi gelirse de seve seve destek olacağımızı açık seçik beyan ve ifade ediyorum.

“Kılıçdaroğlu orman yangının çıkacağını nereden biliyorsun”

“Kılıçdaroğlu, dil sürçmesinden midir, yoksa bildiği veya haberini aldığı karanlık bir malumattan dolayı mıdır bilinmez, ‘orman yangını olacağını herkes biliyordu’ diyerek itirafta bulunmuş.

“Sayın Kılıçdaroğlu orman yangınının çıkacağını nereden biliyorsun? Kim sana kripto mesajlar gönderiyor? Kimlerle düşüp kalkıyorsun?

“Eğer yangın ihbarını alıp da ilgili ve yetkili kurumlara iletmediysen suçlusun. Yok ilettim diyorsan bu durumu da ispata mecbursun.

“AB’nin lekeli yüzünü Yunanistan mazlum göçmenlere saldırırken gördük”

“Biz, AB’nin lekeli yüzünü Yunanistan mazlum göçmenlere saldırırken gördük. Biz, AB’nin karanlık niyetini İspanya’nın Melilla kentinde sınırı geçmek üzereyken katledilen 37 göçmenin feryadından duyduk.

“İsveç bugüne kadar Türkiye’nin eleştirdiği konularda somut ve ikna edici adımlar atmaktan devamlı imtina etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak İsveç ve Finlandiya’nın pişmanlık emaresi göstermeden, dürüst ve çelişkisiz bir diplomasi rotasına girmeden, üstelik terörle aralarına kalın bir çizgi çekmeden NATO’ya üye olmalarına karşıyız, karşı duracağız. 

“Sözüm Türk Ocakları’nın üç-beş yöneticisinedir. Bu gaflete nasıl kapıldınız”

“Türk Ocakları’nın Kuruluşu’nun 110’uncu Yılında; İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları Sempozyumu’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın konuşmalarını dinleyince, hele hele devlete seri katil diyen bir müfterinin, bir suçlunun anılan sempozyumda olduğunu öğrenince duygu ve düşünceler kapladı ruhumu.

“Şimdi herkes elini vicdanına koyup düşünsün, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türk Ocakları’nın Kuruluşu’nun 110’uncu Yılında; İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları Sempozyumu’nda” ne işi vardır?

“Biz bu hazin manzarayı nasıl okuyalım? Neye yoralım? Nasıl yorumlayalım? Davet ede ede, hem de böylesi bir dönemde Kılıçdaroğlu mu davet edilmiştir?

“Benim sözüm Türk Ocakları’nın üç-beş yöneticisinedir. Ya bunu nasıl yaptınız? Nasıl böyle bir hatanın faili oldunuz? Bu gaflete nasıl kapıldınız?

“Marks’ın görüşlerinin kamuoyuna yansımasını içinize nasıl sindirdiniz”

“Kılıçdaroğlu’nun ‘din halkın afyonudur’ diyen, üstelik İslam dünyasıyla ilgili bir sempozyumda, Karl Marks’tan alıntı yaparak salonda hazır bulunanlara hitap etmesine nasıl katlandınız?

“Ben çok üzüldüm, dalıp dalıp uzaklara gittim, acaba Türk Ocakları yönetimi hiç mi rahatsız olmadı? Hiç mi vicdan azabı çekmedi?

“Türk milletinin kurşun gibi ağır günlerden geçtiği bir dönemde bu Türk Ocakları ne yapar, ne arar, neyle meşgul olur?

“Bizim asıl Ocağımız, teslim olmuş bir Ocak değildir. Adı ve unvanı da tertemiz ülkü erlerinin inancıyla, şehit ve gazilerimizin kahramanlığıyla bayraklaşan Ülkü Ocakları’dır.”

- Advertisment -