Ana SayfaHaberlerBahçeli’nin yanında fotoğraflar veren Alparslan Çelik’i savcılar bulamıyor

Bahçeli’nin yanında fotoğraflar veren Alparslan Çelik’i savcılar bulamıyor

Kasım 2015’te düşürülen Rusya uçağından paraşütle atlayan pilotlardan Oleg Peşkov’un öldürülmesini üstlenen açıklamalar yapan adi suç hükümlüsü Alparslan Çelik, Bahçeli’nin yanında görüldüğü güncel fotoğraflar paylaşıyor. Fakat hakkında tehdit suçlamasıyla arama olan Çelik’i savcılar bir türlü bulamıyor.

Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhuriyet’teki yazısında Kasım 2015’te düşürülen Rusya uçağından paraşütle atlayan pilotlardan Oleg Peşkov’un öldürülmesini üstlenen, adi suçlardan hükümlü Alparslan Çelik’le ilgili yeni bir gelişmeyi anlattı.

Terkoğlu’nun aktardığına göre Çelik, 2021’de, “Montrö Bildirisi”ne imza atan emekli Amiral Türker Ertürk’e tehdit mesajı gönderdi.

Ertürk’ün şikâyetçi olduğu Çelik’i savcılar bulamazken, Çelik, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yanında göründüğü güncel fotoğraflar paylaşıyor.

Terkoğlu’nun yazısının ilgili kısmı şöyle:

(…) “Birileri” tarafından kollanan grup, hafif cezalarla kurtuldu. Alparslan Çelik de 5 yıl hapis yattıktan sonra 2 yıl önce serbest bırakıldı. Çıktığı gibi, ayağının tozuyla, Türker Ertürk’ü “kafasına sıkarız” diye tehdit etmişti. Gerçekten, daha önce “kafaya sıkma deneyimi” olan Çelik’in yazdığına bakılırsa, tehdit ciddiydi.

Elbette Türker Ertürk de ciddiye aldı. Avukatı Ayhan Yıldızel aracılığıyla, 6 Nisan 2021’de, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Hani şu, İmamoğlu’nu “ahmak” ifadesinden dolayı siyasi yasaklı yapan savcılık!

Savcılık ne mi yaptı?

Uzun süre dosyayı nedense sümen altında tuttu. Sonunda da Savcı M.Ç., Çelik’e ulaşılamadığı gerekçesiyle, geçen yılın Temmuz ayında faili meçhul birimine sevk etti.

MHP’den çıktı

Faili meçhul kalmasın, hatta yeni faili meçhuller olmasın diye, Türker Ertürk ve avukatı harekete geçti.

Bir de ne görsünler!

Bunca suça karışmış, Rus pilotu öldürerek Türkiye’yi savaşın eşiğine getirmiş, çeşitli çetelerle içli dışlı olmuş, birçok suçtan hüküm giyerek hapis yatmış Alparslan Çelik, MHP Genel Merkezi’nde. Hatta Devlet Bahçeli’nin hemen ardında durup fedailiğini yapıyor. Haliyle savcı “bulamıyor” değil, bulmak istemiyor!

Bunun üzerine 4 Ekim’de savcılığa bir dilekçe daha verdiler: “Ek fotoğraflarda da görüldüğü üzere şüpheli, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Erzurum ziyareti sırasında genel başkan ile beraber bulunmuş, ayrıca bu toplantının fotoğraflarını 25 Eylül 2022 tarihinde MHP Elazığ İl Başkanlığı’nın tweet’ini kendi Twitter hesabından paylaşmıştır.”

Bu kez yerini de vermişlerdi. Dosya, bunun üzerine, mecburen, faili meçhul biriminden alınıp, Savcı M.Ç’ye tekrar gönderildi. Ancak Savcı M.Ç., aylarca bekleyip, yine aynı şeyi yaptı. Geçen hafta bir kez daha “Alparslan Çelik bulunamıyor” diyerek dosyayı faili meçhule gönderdi.

Sinan Ateş mesajları

Türker Ertürk’ün avukatı bu kez Başsavcı İsmail Uçar’a bir dilekçe yazdı. Çelik’in durumunu anlattı. Bir de ekleme yaptı: “Şüpheli halen Twitter paylaşımlarına devam etmekte ve özellikle son dönemde gündeme gelen Sinan Ateş suikastı ile ilgili aktif paylaşımlar yapmaktadır.”

Gerçekten de Alparslan Çelik, bu yazı yazıldığı sırada, MHP Genel Merkezi’nden, Bahçeli’nin en yakınından fotoğraf paylaşmaya devam ediyor. Sinan Ateş cinayeti sonrası attığı mesajlara bakılırsa, en çok da Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter’le anlaşıyor gibi görünüyor! Bahçeli’nin “Tek bir ülküdaşımı ezdirmeyeceğim” sözünü duyan savcılar ise ellerindeki dosyaları faili meçhule sevk etmeye devam ediyor!

Alparslan Çelik, Türkmen Dağı’nda bulunduğu dönemde.

- Advertisment -